Стрічка «Брати» представить Україну у конкурсі Багдадського міжнародного кінофестивалю

Стрічка «Брати» представить Україну у конкурсі Багдадського міжнародного кінофестивалю

25 Вересня 2014
8712
25 Вересня 2014
16:32

Стрічка «Брати» представить Україну у конкурсі Багдадського міжнародного кінофестивалю

8712
Стрічка «Брати» представить Україну у конкурсі Багдадського міжнародного кінофестивалю
Стрічка «Брати» представить Україну у конкурсі Багдадського міжнародного кінофестивалю

Екранізація твору шведського письменника Торґні Ліндґрена «Джмелиний мед» під назвою «Брати. Остання сповідь» українського режисера Вікторії Трофіменко представить Україну в конкурсній програмі Багдадського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляється на сайті форуму.

 

Українська драма змагатиметься з десятьма іншими ігровими стрічками з Ірану, Італії, Німеччини, Індії, Іспанії, Венесуели, Косово, Росії та картиною спільного виробництва Франції, Південної Кореї й В'єтнаму.

 

Багдадський міжнародний кінофестиваль після розквіту у 1970-тих мав непросту історію. Після проведення кінофоруму у 2005-му році, де були представлені короткометражні стрічки виробництва Ірану, фестиваль призупинив свою роботу в умовах Ірано-Іракської війни.  Відновив роботу у 2007-му році.

 

У 2013-му році головний приз фестивалю здобув український фільм Ігоря Подольчака Delirium.

 

Нагадаємо, фільм «Брати» є «міжкультурним експериментом»: реалії шведської сім'ї перенесено у високогір'я стародавніх Карпат. На перший погляд, ця природа і високі почуття - рай. Однак «Джмелиний мед» - це десятиліття страждань двох немічних братів, серця яких крають не так хвороби, як непримиренний двобій. Виробництво стрічки здійснював продакшн «Пронто Фільм» за підтримки Держкіно. Бюджет - близько 16 млн грн. Окрім державного фінансування картину, кошти було знайдено шляхом краудфандінгу (близько 3 тис грн.) та завдяки  «Пронто фільм» (близько 4 млн грн).

 

Як писала «Детектор медіа», українські кіножурналісти визнали «Братів» одним із найкращих вітчизняних фільмів 2013 року.

 

Цьогоріч картина здобула приз російської кінокритики Московського міжнародного кінофестивалю. Крім того, задіяній у стрічці Наталці Половинці вручили «Срібного Георгія» за найкраще виконання жіночої ролі.

 

Також у переліку фестивальних нагород фільму - відзнака Opera Prima за найкращий дебют на Румунському кінофестивалі.

 

В Україні першими глядачами картини стануть шанувальники Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», де драма «Брати» буде представлена в Національній конкурсній програмі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду