Новий  сайт «Lікбез» надає факти для розвінчування російських міфів про українську історію

Новий сайт «Lікбез» надає факти для розвінчування російських міфів про українську історію

22 Вересня 2014
8722
22 Вересня 2014
19:15

Новий сайт «Lікбез» надає факти для розвінчування російських міфів про українську історію

8722
Новий  сайт «Lікбез» надає факти для розвінчування російських міфів про українську історію
Новий  сайт «Lікбез» надає факти для розвінчування російських міфів про українську історію

Українські історики створили сайт «Lікбез» для отримання компетентної історичної інформації і спростування неправдивих відомостей з історії України. Про це повідомляє «Українська правда».

 

На проекті «Lікбез. Исторический фронт» спростовано вже понад 50 негативних стереотипів та очевидних перекручень щодо української історії, йдеться у повідомленні розробників сайту.

 

Як розповів історик, етносоціолог, публіцист Кирило Галушко, більшість міфів російської пропаганди крутяться навколо таких основних тем: Крим і «Новоросія» - споконвічно російські території;  Україна - це штучне утворення, яке не має історії до 1991 року; територія України - це подарунки або царів, або більшовицьких вождів; українці - народ-зрадник, який під час Другої світової війни був нацистськими колаборантами, і не вніс жодного внеску у перемогу над Гітлером.

 

На сайті можна знайти прості роз'яснення щодо найпоширеніших перекручень української історії. Для тих, хто хоче дізнатися більше - дано посилання на джерела.

 

Над проектом працює близько 20 істориків з Інституту історії України НАНУ, Українського інституту національної пам'яті, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Наукового гуманітарного товариства, Інституту української археографії, Всесвітньої асоціації україністів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8722
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро Петрович
1030 дн. тому
Чому не вчимо справжню історію України? Чому історія України в школах і ВУЗах України досі викладається за Карамзіним? Хто і навіщо приховує тисячолітню історію слов'ян та інших народів? Що варто знати, щоб відкинути чужинський історичний блуд? Коли почнемо шукати правду нашого минулого? Статті: ТАЄМНИЦІ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - https://uamodna.com/articles/taemnyci-istoriyi-ukrayiny/ ДАВНЬОРУСЬКІ ЛІТОПИСИ - ЦЕ ФАЛЬШИВКИ 15-16 СТОЛІТЬ! - https://uamodna.com/articles/davnjorusjki-litopysy-indash-faljshyvky-15-16-stolitj/ ДАВНЯ УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВА РОСЬ ТА ЇЇ ВЕЛЕСОВИЧНІ СИМВОЛИ - https://uamodna.com/articles/davnya-ukrayinsjka-derzhava-rosj-ta-yiyi-symvoly/ ІСТОРИЧНІ РЕКОНСТРУКЦІЇ В ГІБРИДНІЙ ВІЙНІ ПРОТИ УКРАЇНИ - https://uamodna.com/articles/istorychni-rekonstrukciyi-u-gibrydniy-viyni-proty-ukrayiny/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду