Васянович переміг на фестивалі кінооператорського мистецтва «Брати Манакі»

Васянович переміг на фестивалі кінооператорського мистецтва «Брати Манакі»

21 Вересня 2014
9001
21 Вересня 2014
16:35

Васянович переміг на фестивалі кінооператорського мистецтва «Брати Манакі»

9001
Васянович переміг на фестивалі кінооператорського мистецтва «Брати Манакі»
Васянович переміг на фестивалі кінооператорського мистецтва «Брати Манакі»

Український кінорежисер, оператор та продюсер Валентин Васянович здобув «Золоту камеру» 35-го фестивалю кінооператорського мистецтва «Брати Манакі» (Скоп'є, Македонія). Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

 

Його відзначено за роботу над стрічкою «Плем'я» «Мирослава Слабошпицького. Члени журі пояснили свій вибір так: «Фільм є прекрасним прикладом ионкого поєднання сценарію, режисури, акторської гри і дійсно новаторського кінематографічного підходу».

 

 

 

Валентин Васянович на фекстивалі у Скоп'є присутнім не був. До оргкомітету та глядачів кінофоруму він звернувся телефоном, відзначивши, що це його найбільша нагорода за операторське мистецтво. «Сьогодні я нащасливіша людина на світі!», - додав кіномитець

 

Тим часом «Плем'я» продовжує свою успішну фестивальну історію. Картина змагатиметься за прих глядацьких симпатій усекції Pearl 62-го міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні на півночі Іспанії. 

 

«Срібною камерою» фестивалю «Брати Манакі» нагороджено операторів польсько-данської стрічки «Іда» Ришарда Ленчевського та Лукаша Зала.

 

«Бронзову камеру» здобув оператор британської картини «'71» Тат Редкліфф.

 

«Брати Манакі» - найбільший міжнародний кінофестиваль Македонії. Кінофорум операторського мистецтва носить імена засновників першої македонської кіностудії Янакі та Мілтона Манакі.

Головною подією  фестивалю є конкурсна програма Camera 300. Серед переможців минулих років такі діячі кіно, як Фредді Франсіс, Тоніно Деллі Коллі, Крістофер Дойл, Тьєрі Арбогаст, Анатолій Петрицький, Олексій Балабанов та інші.

Організатором фестивалю виступає Професійна кіноасоціація Македонії (Macedonian Film Professionals Association, MFPA). 


«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9001
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду