Нагородами Ерхарда Бузека відзначені боснійський і сербський журналісти

Нагородами Ерхарда Бузека відзначені боснійський і сербський журналісти

20 Вересня 2014
5779
20 Вересня 2014
14:11

Нагородами Ерхарда Бузека відзначені боснійський і сербський журналісти

5779
Нагородами Ерхарда Бузека відзначені боснійський і сербський журналісти
Нагородами Ерхарда Бузека відзначені боснійський і сербський журналісти

Медіа-організація Південно-Східної Європи (SEEMO) оголосила переможців престижної премії доктора Ерхарда Бузека. Про це повідомляється на сайті віденського Міжнародного інституту преси (IPI).

 

Лауреаткою нагороди «За найкраще взаєморозуміння у Південно-Східній Європі (Award for Better Understanding in South East Europe) стала керівниця обміном програмами Eurovision News (the Eurovision News Exchange for South East Europe - ERNO) Желька Лекич-Субашич (Željka Lekić-Subašić).

 

Спеціального диплому удостоєний речник Реґіональної ради співробітництва  (the Regional Cooperation Council - RCC) Ненад Шебек (Nenad Šebek).

 

Грошову винагороду у розмірі 2 тис Євро Жельці Лекич-Субашич буде вручено у вересні у Бухаресті, а спеціальний диплом і грошову винагороду у 1,5 тис Євро Ненаду Шебеку - у жовтні у Скоп'є.

 

Желька Лекич-Субашич, яка очолює ERNO зі штаб-квартирою у столиці Боснії і Герцеговині, - професійна тележурналістка й продюсер з 20-річним стажем. Репортерську роботу вона починала в охопленому полум'ям війни рідному Сараєво.

 

Працювала на декількох радіо- й телевізійних станціях. Її репортажі для боснійського телеканалу OBN транслювала CNN.

 

На посаді ERNO Жельку Лекич-Субашич - з 2001 року. Вона координує щоденний обмін новинами на політичні, економічні й культурні теми та документальними матеріалами спільного виробництва між 11 громадськими мовниками Південно-Східної Європи. Висвітлює події реґіону для усіх 74 учасників Європейської спілки мовлення (European Broadcasting Union). Очолюваний нею штат координує також обмін документальними програмами, спільне виробництво репортажів і коротких кінострічок - таких, як «Торгівля жінками» (Women Trafficking) і «Культурна спадщина у Південно-Східній Європі» (Cultural Heritage in Southeast Europe).

 

Желька Лекич-Субашич викладає також у сараєвській Школі наук і технологій (the Sarajevo School of Science and Technology) політологію та міжнародні відносини. Має ступінь доктора наук з медіа та міжнародної політики London Metropolitan University.

 

Крім того, вона організує тренінги для медійників громадського мовлення країн реґіону.

 

Ненад Шебек є речником Регіональної ради співробітництва з червня цього року. Раніше протягом понад десятиліття був виконавчим директором Центру за демократію і примирення у Південно-Східній Європі (CDRSEE). Розробляв і здійснював різні програми - від спільного історичного проекту до телевізійного ток-шоу «Сусідства» (Vicinities).

 

Працював журналістом більш як чверть століття. Починав з Бєлградського радіо, потім перейшов на BBC. Спочатку був балканським, а згодом московським кореспондентом The World - програми спільного виробництва BBC World Service, Public Radio International та WGBH у Бостоні. Найдраматичнішим періодом у житті Ненада Шебека було висвітлення у 1990-х роках подій на Балканах.

 

Номінантами нагороди доктора Епхарда Бузека можуть бути репортери з Албанії, Білорусі, Босніі і Герцеговини, Болгарії, Греції, Хорватії, Кіпру, Чеської Республіки, Угорщини, Косово, Республіки Македонії, Молдови, Чорногорії, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Туреччини та України.

 

Конкурс відкритий для журналістів, редакторів, керівників ЗМІ, медіаекспертів, авторів, журналістів і тренерів, які зробили внесок у сприяння кращому взаєморозумінню в регіоні. Увага акцентується на тематиці, спрямованій на вирішення проблем, пов'язаних з меншинами, етнічними розбіжностями, расизмом, ксенофобією дискримінацією за ознаками статі, гомофобією тощо.

 

Ерхард Бузек, ім'я якого носить нагорода, - відомий європейський державний і громадський діяч, колишній віце-канцер Австрії й голова Австрійської народної партії, керівник Інституту Дунайского реґіону. Почесний доктор наук ряду університетів, зокрема Чернівецького.

 

Лауреатами його нагороди, заснованої 2002 року, ставали медійники Болгарії, Боснії і Герцеговини, Сербії, Словенії, Косово, Хорватії, Чеської Республіки.   

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Фото - http://www.freemedia.at

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5779
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду