Російський режисер пропонує заборонити американське кіно у відповідь на санкції

Російський режисер пропонує заборонити американське кіно у відповідь на санкції

17 Вересня 2014
4269
17 Вересня 2014
13:15

Російський режисер пропонує заборонити американське кіно у відповідь на санкції

4269
Російський режисер пропонує заборонити американське кіно у відповідь на санкції
Російський режисер пропонує заборонити американське кіно у відповідь на санкції

Прокат фільмів виробництва США має бути заборонений в кінотеатрах Росії, вважає російський кінорежисер Юрій Кара. Про це він заявив, виступаючи на засіданні експертної ради Загальноросійського народного фронту, повідомляє російське агентство «Интерфакс».

 

На думку Юрія Кари, заборона повинна тривати до тих пір, поки відносно Росії діють санкції США. Режисер висловив припущення, що в разі введення такої заборони з боку Росії «Голлівуд натисне на Обаму, і він скасує санкції».  Російський режисер упевнений, що заборона піде на користь російському кіно, бо у кінотеатрів з'явиться можливість його показувати.

 

Можливість обмеження прокату західних фільмів в Росії обговорювалася ще до введення санкцій. Російські депутати кілька разів виступали з ініціативами ввести квоти на показ російських фільмів. В грудні 2012 року член партії «Единая Россия» Сергій Железняк пропонував зобов'язати кінотеатри показувати 20% фільмів, вироблених в Росії, щоб ці картини змогли «дійти до глядача» і окупитися. Він також пропонував скасувати податкові пільги на прокат зарубіжних фільмів. Ці ініціативи не прийняли форми закону.

 

В лютому 2013 року депутат від ЛДПР Дмитро Литвинцев запропонував ввести 80-відсоткову квоту на показ вітчизняних стрічок у кінотеатрах, а також заборонити іноземцям знімати фільми в Росії. Комітет Держдуми з культури не підтримав законопроект.

 

В березня 2014 року інший член «Единой России» Роберт Шлегель запропонував ввести 50-відсоткову квоту на вітчизняне кіно в російському прокаті. В Мінкультури тоді повідомили, що не будуть підтримувати цю ініціативу, хоча глава міністерства Володимир Мединський раніше висловлював думку, що квотування необхідно, але не вище, ніж на рівні 20%.

 

Нагадаємо, 16 веерсня Держкіно України скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам та телесеріалам російського виробництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду