Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)

Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)

16 Вересня 2014
8211
16 Вересня 2014
18:22

Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)

8211
Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)
Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 16 вересня, коли у Києві та регіонах традиційно згадують Георгія Гонгадзе та інших журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов'язків, Президент України Петро Порошенко вшанував їх пам'ять і поклав квіти до меморіальної дошки, розташованої на будівлі Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Я прийшов сюди не як Президент, а як громадянин, який віддає шану Гії як людині, яка зробила величезний внесок в те, щоб в нашій країні почались перетворення», - сказав Петро Порошенко.

 

На переконання Глави держави всі - і пересічні українці, і колеги журналісти, і представники влади мають пам'ятати «які прості, зрозумілі, але неймовірні зусилля робив Гія для того, щоб Україна змінилася». «Завжди маємо пам'ятати не лише Гію, але й те, за що він віддав своє життя - за те, щоб Україна була вільна, демократична, європейська. Я впевнений, що все в нас буде добре і те, чого прагнув Гія, ми здійснимо», - сказав він.

 

У цьому контексті Президент назвав символічним те, що 16 вересня в історії України тепер пов'язане з ще однією важливою подією - ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС.

 

«Радісна, дуже символічна для кожного з нас подія, яка відкриває для України і українців шлях до Європи, шлях до реформ, шлях до перетворення країни. Перетворення країни на ту, яку дуже хотів би бачити наш з вами друг, герой, журналіст і громадянин з великої літери Георгій Гонгадзе», - сказав Петро Порошенко.

 

На Хрещатику, 27-А у Києві, біля офісу Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки України збираються журналісти і рушать пішою ходою на Майдан Незалежності і далі - до Адміністрації Президента України.

 

Нагадаємо, 16 вересня в «Українському кризовому медіацентрі» (Київ, вул.Інститутська, 4, третій поверх готелю «Україна») відбулась прес-конференція учасників руху «Стоп цензурі!» «Нова влада і свобода слова». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду