Співробітник ФСБ зняв стрічку про російських журналістів в Україні під назвою «Правда»

Співробітник ФСБ зняв стрічку про російських журналістів в Україні під назвою «Правда»

10 Вересня 2014
9228
10 Вересня 2014
12:08

Співробітник ФСБ зняв стрічку про російських журналістів в Україні під назвою «Правда»

9228
Співробітник ФСБ зняв стрічку про російських журналістів в Україні під назвою «Правда»
Співробітник ФСБ зняв стрічку про російських журналістів в Україні під назвою «Правда»

Начальник прес-служби прикордонного управління ФСБ Олег Джураєв виступив у ролі режисера ігрової короткометражної стрічки про роботу російських журнаістів в Україні під назвою «Правда». Про це повідомляє видання російське видання «Клопс.Ru».

 

У картині йдеться про події в зоні АТО в Україні. Сюжет охоплює кілька сторін конфлікту: це бійці Нацгвардії, американські найманці - як їх називають автори стрічки, бійці «Беркута» та добровольчого батальйону «Азов», а також російські журналісти. Довкола долі двох російських кореспондентів Анни й Віктора вибудувана основна сюжетна лінія фільму. Вони приїздять на схід України висвітлювати події та зіштовхуються із «суворою правдою та бійцями Нацгвардії».

 

Зйомки «Правди» про Україну велися в Калінінграді (Росія). Виробник - творче об'єднання «Белый аист». Як розповів «Клопс.Ru» Олег Джураєв, на ідею зняти «Правду» творчу групу наштовхнула нинішня ситуація в Україні. 

 

«"Правда" - друга авторська робота творчого об'єднання "Белый аист". Першою була короткометражна психологічна драма «Пісочний солдат», що брала участь у Всеросійському фестивалі кіно Russian Elementary Cinema в 2013 році в Санкт-Петербурзі. Тоді «Пісочний солдат» здобув приз як найкращий патріотичний фільмЧлени журі відзначили «високий професіоналізм постановки фільму і його глибокий зміст», - сказав пан Джураєв.

 

 Російська стрічка розповідає про журналістів в зоні АТО мовою пропаганди

 

У стрічці знялись актори з Калінінграда та Санкт-Петербурга.  Роль Віктора виконує актор театру «Російська антреприза» ім. Андрія Миронова Василь Щипіцин, відомий своєю участю в картинах «Морські дияволи», «Агент національної безпеки», «Ментовські війни». Головну жіночу роль грає Марія Авраменко - актриса Калінінградського обласного драматичного театру. В зйомках також взяли участь курсанти Калінінградського інституту ФСБ Росії, учасники страйкбольного клубу «Шквал». 

 

За словами Олега Джураєва, зйомки «Правди» завершено. На часі монтаж стрічки. Як відзначили російські ЗМІ, «рефреном цього фільму йде трагічна доля російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, загиблих при виконанні свого професійного обов'язку в Луганську, а так же фотокореспондента Андрія Стеніна». Вочевидь, фільм «Правда» буде демонструватись насамперед російським глядачам.

 

Як писала «Детектор медіа», Державне агентство з питань кінематографії України ініціює заборону до публічного показу в Україні стрічок і серіалів виробництва РФ. При цьому в Держкіно пропонують керуватися критеріями щодо обмежень, які би сприяли захисту від «нищівної агресії в інформаційній сфері з боку Російської Федерації».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://klops.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9228
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду