Російські  ЗМІ бездоказово заявляють, що машину загиблого Андрія Стеніна розстріляли українські війська

Російські ЗМІ бездоказово заявляють, що машину загиблого Андрія Стеніна розстріляли українські війська

4 Вересня 2014
7948
4 Вересня 2014
10:16

Російські ЗМІ бездоказово заявляють, що машину загиблого Андрія Стеніна розстріляли українські війська

7948
Російські  ЗМІ бездоказово заявляють, що машину загиблого Андрія Стеніна розстріляли українські війська
Російські  ЗМІ бездоказово заявляють, що машину загиблого Андрія Стеніна розстріляли українські війська

Російські ЗМІ заявили, що машину загиблого в районі міста Сніжне (Донецька область) фотокореспондента міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрія Стеніна розстріляли українські військові. Про це повідомляє сайт «Крим. Реалії».

 

«Машину, в якій перебував фотокореспондент інформаційної агенції "Россия сегодня" Андрій Стенін, розстріляли з українського танка», - заявляють російські ЗМІ. При цьому російські журналісти стверджують, що українські військові знали, хто перебував в автомобілі.

 

Вчора, 3 вересня, генеральний директор МІА «Россия сегодня» Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ заявив,  що фотокореспондент агентства Андрій Стенін загинув в зоні АТО поблизу Донецька.

 

 

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від української влади ретельного і неупередженого розслідування убивства журналіста Андрія Стеніна та покарання винних. Разом із тим, російські ЗМІ винних для себе вже визначили.

 

«Всі ці дні російські та іноземні журналісти шукали Андрія, сподіваючись, що він живий. До пошуків фотокореспондента підключилося МЗС Росії, ОБСЄ, ООН, Human Rights Watch та інші організації. На телеканалах показували його фотографію. У мережі з'явився хеш-тег free Anrey - "звільніть Андрія". А ось українські силовики заявили - "Стенін - терорист". 12 серпня радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що Андрій у полоні СБУ і йому готують звинувачення», - йдеться у сюжеті російського «Первого канала».

 

Водночас 13 серпня радник міністра внутрішніх справ  Антон Геращенко заявив «Детектор медіа», що не знає, де знаходиться пан Стенін і чи зареєстровано заяву про його зникнення в МВС.СБУ також заявила, що не має інформації про перебування російського журналіста.

 

3 вересня речник РНБО Андрій Лисенко повідомив, що Андрій Стенін не був акредитований у зоні проведення АТО. «Повідомляємо, що він в'їхав на територію України через аеропорт "Бориспіль" 14 травня 2014 року та не був акредитований у зоні АТО. За фактом зникнення громадянина Російської Федерації розпочато кримінальне провадження», - сказав він. Відтак українська сторона не могла знати про його місцеперебування.

 

 

Нагадаємо, 30 серпня так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Водночас лідер терористів сумнівався, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента. Як відомо, район міста Сніжне контролюється бойовиками ДНР.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду