Шкіряк припускає, що вбивство фотографа Андрія Стеніна могли організувати спецслужби Росії

Шкіряк припускає, що вбивство фотографа Андрія Стеніна могли організувати спецслужби Росії

3 Вересня 2014
7356
3 Вересня 2014
13:27

Шкіряк припускає, що вбивство фотографа Андрія Стеніна могли організувати спецслужби Росії

7356
Шкіряк припускає, що вбивство фотографа Андрія Стеніна могли організувати спецслужби Росії
Шкіряк припускає, що вбивство фотографа Андрія Стеніна могли організувати спецслужби Росії

Вбивство російського фотокореспондента Андрія Стеніна, який знік в зоні АТО на Донбасі 5 серпня,  могли організувати спецслужби Кремля. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк (на фото) на своїй сторінці у Facebook.

 

«Ще місяць тому, відразу після появи інформації про зникнення журналіста, ми заявили про те, що до цього може бути причетне ФСБ. Попереднє вкидання російськими ЗМІ, інформації про те, що Стенін нібито затриманий СБУ, був спробою "підготувати грунт"», - заявляє пан Шкіряк.

 

По його словами, Андрій Стенін міг бути обраний жертвою для використання його смерті у російській антиукраїнській пропаганді, що, на його думку, підтверджує заява Слідчого комітету (СК) РФ про те, що фотокореспондента міжнародного інформагентства «Россия сегодня» начебто вбили сили АТО.

 

«Вони чітко обрали час для так званого «оприлюднення сенсації». У той час, як в Україні здійснюється масштабна агресія ЗС РФ і від рук російських військових масово гинуть мирні люди, Кремль намагається відвернути увагу світової спільноти звісткою про загибель російського журналіста, нібито від обстрілу силами АТО. Сама "історія" смерті журналіста, подана російською стороною, виглядає як відверта брехня і викликає масу питань. Вся ця інформаційна маячня, не залишає сумнівів, що це спланована провокаційна акція», - впевнений Зорян Шкіряк.

 

Він не виключає, що Андрій Стенін міг побут вбитий в іншому місці, а його труп був переданий до Москви для здійснення з ним «потрібних» маніпуляцій. «Якщо подивитися на те, як розвивалася ситуація навколо Стеніна, можна прорахувати руку спецслужб, це очевидно. Все інше - технології ФСБ», - стверджує пан Шкіряк.

 

Він також запевняє, що нинішне керівництво не зупиняється ні перед чим заради досягнення своїх цілей. «У Путіна немає моральних гальм. Заради здійснення своїх імперських амбіцій він не зупиниться ні перед чим. Для нього життя людини - порожнеча. Руками терористів і агентів ФСБ, Путін готовий і далі вбивати не тільки українців, а й власних громадян, в тому числі - і журналістів. Для нього головне - досягнення міфічної мети про побудову "рашистського світу" на просторах колишнього СРСР, включаючи країни Балтії», - сказав радник Арсена Авакова.

 

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, генеральний директор міжнародного інформагентства «Россия сегодня», скандальний телеведучий Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ заявив,  що фотокореспондент агентства Андрій Стенін, зв'язок з яким зник 5 серпня, загинув в зоні АТО поблизу Донецька.

 

22 серпня терористи ДНР розповіли представникам місії ОБСЄ про виявлені останки, які можуть належати «зниклому російському журналісту», фотокореспонденту Андрію Стеніну.  

 

30 серпня так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Водночас лідер терористів сумнівався, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента. Як відомо, район міста Сніжне контролюється бойовиками ДНР.

 

МЗС РФ вимагає від України проведення ретельного та неупередженого розслідування вбивства Андрія Стеніна і суворого покарання винних.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду