Дмитро Кисельов закликав ЗМІ не повідомляти про смерть фотографа Андрія Стеніна до закінчення експертизи

Дмитро Кисельов закликав ЗМІ не повідомляти про смерть фотографа Андрія Стеніна до закінчення експертизи

2 Вересня 2014
8578
2 Вересня 2014
20:01

Дмитро Кисельов закликав ЗМІ не повідомляти про смерть фотографа Андрія Стеніна до закінчення експертизи

8578
Дмитро Кисельов закликав ЗМІ не повідомляти про смерть фотографа Андрія Стеніна до закінчення експертизи
Дмитро Кисельов закликав ЗМІ не повідомляти про смерть фотографа Андрія Стеніна до закінчення експертизи

Генеральний директор міжнародного інформагентства «Россия сегодня» (екс-«РИА Новости»), одіозний телеведучий каналу «Россия 1» Дмитро Кисельов закликає ЗМІ утриматися від заяв про загибель фотокореспондента агентства Андрія Стеніна (на фото), зниклого на сході України 5 серпня. Про це повідомляє агентство «РИА Новости».

 

«Ми, як і раніше, не володіємо остаточними результатами генетичної експертизи. Вони будуть оприлюднені в найближчий час, але поки їх немає. Наскільки мені відомо, помилки такого роду вже були - наприклад, у випадку з пасажирами літака президента Польщі, що розбився. Ми не хочемо опинитися в такій самій ситуації. Траурні заяви, що зараз звучать, сьогодні передчасні і відверто аморальні. Ми просимо колег і всіх інших від них утриматися», - сказав Дмитро Кисельов.

 

За його словами, підсумки експертизи тіл на місці зникнення Андрія Стеніна скоро будуть оприлюднені. «Ми не маємо наміру нічого приховувати і перебуваємо в повному контакті зі Слідчим комітетом. Як тільки експертиза буде завершена і буде відомий остаточний результат, ми перші про це повідомимо», - заявив пан Кисельов.

 

Нагадаємо, 30 серпня так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Водночас лідер терористів сумнівається, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента.

 

Водночас українська журналістка Катерина Сергацкова стверджує, що знайдені біля міста Сніжне останки належать фотокореспонденту міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» Андрію Стеніну.

 

Фотокореспондент Андрій Стенін, який не виходить на зв'язок з 5 серпня, знаходився в Україні з 13 травня, працював у Києві, Луганську, Донецьку, Маріуполі, Шахтарську, Слов'янську та інших містах. Він особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдат, взятих в полон в Шахтарську (Донецька область).

 

12 серпня російські ЗМІ повідомили, що радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко нібито сказав латвійській радіостанції Baltcom, що Андрій Стенін був затриманий Службою безпеки України та може бути звинувачений у «пособництві і прославлянні тероризму», проте згодом радник відмовився від цих слів. 13 серпня Антон Геращенко заявив «Детектор медіа», що він не знає, де знаходиться пан Стенін і чи зареєстровано заяву про його зникнення в МВС.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України. Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович також висловила стурбованість з цього приводу. Комітет захисту журналістів закликав звільнити російського фотографа Андрія Стеніна. Згодом Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду