Кінорежисер з Нацгвардії зняв документальний фільм про АТО «Війна за свій рахунок»

Кінорежисер з Нацгвардії зняв документальний фільм про АТО «Війна за свій рахунок»

2 Вересня 2014
10957
2 Вересня 2014
10:07

Кінорежисер з Нацгвардії зняв документальний фільм про АТО «Війна за свій рахунок»

10957
Кінорежисер з Нацгвардії зняв документальний фільм про АТО «Війна за свій рахунок»
Кінорежисер з Нацгвардії зняв документальний фільм про АТО «Війна за свій рахунок»

Режисери Іван Ясній та Леонід Кантер, який перебуває зараз в зоні бойових дій АТО на Донбасі, показали у Києві свій новий документальний фільм «Війна за свій рахунок». Про це йдеться у сюжеті випуску новин «Факти» каналу ICTV.

 

Фільм «Війна за свій рахунок» - це портрет солдатів нової України, які здебільшого пішли на війну з Майдану, мають гарну освіту та тверді переконання.

 

«За власний рахунок хлопці йдуть захищати свою державу до підрозділу Нацгвардії. Учорашні бізнесмени, політологи, юристи та один кінорежисер. В одній руці Калашников, в інший - камера. Леонід Кантер і не думав воювати з камерою, на це його вмовив відомий режисер Іван Ясній», - повідомляє телеканал.

 

«От найбільше пройняло це тому, що я зрозумів, що якщо такі люди воюють, то це здебільшого війна культур. Ми відчуваємо, що ми - інша культура, ми мусимо свою культуру, націю, свою державу захищати. І тому такі хлопці ідуть на фронт»,  - пояснює режисер фільму «Війна за свій рахунок» Іван Ясній.

 

Леонід Кантер знімав спочатку навчання на полігоні, як командири замість стрільб віддавали перевагу маршируванню. «Це був період якраз, коли Слов'янськ дійсно звільняли. І, можливо, в фільмі були би кадри звільнення Слов'янська, але командир нашого батальйону вирішив, що це небажане відео. І вони заборонили мені зйомку, відібрали відеокамеру», - розповідає режисер.

 

Командир потім повернув камеру і навіть жалкував, що історичні події не були зняті.

 

Прем'єра стрічки відбулась у столичному кінотеатрі «Жовтень». На показі були присутні бойові побратими Леоніда Кантера. Наразі фільм вирушає з показами в інші міста, а Леонід Кантер - знову у зону бойових дій. Іван Ясній каже, що тепер вони зніматимуть інакше, бо ситуація ускладнилась, особливо після останніх подій під Іловайськом.

 

Нагадаємо,  з  28 липня Перший національний показував документальний цикл «Схід», створений журналістами «Громадьского ТБ» Мустафою Найємом і Богданом Кутєповим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду