Держкомтелерадіо може стати партнером у ще одному медійному проекті Ради Європи та ЄС

Держкомтелерадіо може стати партнером у ще одному медійному проекті Ради Європи та ЄС

29 Серпня 2014
7214
29 Серпня 2014
18:19

Держкомтелерадіо може стати партнером у ще одному медійному проекті Ради Європи та ЄС

7214
Держкомтелерадіо може стати партнером у ще одному медійному проекті Ради Європи та ЄС
Держкомтелерадіо може стати партнером у ще одному медійному проекті Ради Європи та ЄС

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко обговорив з представниками офісу Ради Європи в Україні можливе партнерство Держкомтелерадіо в спільному проекті Європейського Союзу і Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». Про це повідомляє сайт відомства.

 

Як доповів керівник проекту Роман Шлапак, він спрямований на відкритий, всебічний і сталий підхід до управління інтернетом та має сприяти розвитку свободи слова, різноманітності та плюралізму медіа, а також підвищити ефективність системи захисту персональних даних.

 

Серед завдань проекту - надати допомогу у розробці та впровадженні Стратегії наближення законодавства у сфері ЗМІ до європейської нормативної бази до 2015 року, підвищити обізнаність та спроможність громадянського суспільства проводити моніторинг дотримання прав інтернет-користувачів, поліпшити нормативно-правове поле у сфері захисту персональних даних відповідно до міжнародних стандартів у цій сфері тощо.

 

«Ми дуже зацікавлені у співпраці з офісом Ради Європи в Україні. Як показує досвід, ця співпраця є досить ефективною, її підтримує медіаспільнота», - зазначив Олег Наливайко. Сторони обговорили основні напрями, що будуть реалізовуватись у рамках проекту. Це, зокрема, тренінги, навчання, обмін досвідом щодо дотримання професійних стандартів журналістики та Закону про вибори під час висвітлення ЗМІ виборчих перегонів, роздержавлення ЗМІ, створення суспільного мовлення. Всі ці та інші питання можуть знайти своє відображення у новому проекті.

 

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо є партнером проекту Ради Європи  «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Метою проекту є підтримка свободи вираження поглядів та інформації в Україні через подальше наближення нормативно-правової бази у сфері медіа до міжнародних стандартів, підвищення професійних та етичних стандартів в журналістиці, розвиток потенціалу засобів масової інформації та профільних організацій громадянського суспільства, що створить умови для підвищення якості та доступності інформації для суспільства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду