Голова СБУ розповів, як ФСБ працює в соціальних мережах та в інтернеті

Голова СБУ розповів, як ФСБ працює в соціальних мережах та в інтернеті

29 Серпня 2014
8537
29 Серпня 2014
12:42

Голова СБУ розповів, як ФСБ працює в соціальних мережах та в інтернеті

8537
Голова СБУ розповів, як ФСБ працює в соціальних мережах та в інтернеті
Голова СБУ розповів, як ФСБ працює в соціальних мережах та в інтернеті

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко закликав українських громадян не піддаватися паніці, яка створюється у мережі інтернет та на різних ресурсах, та перевіряти повідомлення, які розповсюджується, оскільки значна їх кількість є дезінформацією. Про це повідомляє сайт Президента України.

 

«Використання паніки і спеціальних психологічних операцій, військових так званих журналістів, які співпрацюють з терористичними організаціями - найбільш небезпечна зброя по дестабілізації ситуації в Україні. Ми сподіваємось, що наші громадяни не будуть піддаватися паніці, а спокійно і зважено сприйматимуть інформацію, що розповсюджується в мережі», - сказав він на брифінгу 28 серпня за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України.

 

Голова СБУ повідомив, що спецслужби Росії та посібники терористів під виглядом журналістів здійснюють інформаційну атаку, використовують брудні психологічні прийоми і не лише виправдовують військову агресію та злочини терористів, а й свідомо спотворюють інформацію з метою нагнітання паніки і дезорганізації життя суспільства.

 

«Нам достеменно відомо, що у 18-му спеціальному центрі Федеральної служби безпеки Російської Федерації працює близько 1500 людей, які в щоденному режимі ведуть роботу з дезінформації та провокації для того, щоб створити і використати паніку в соціальних мережах, зокрема, в мережі Facebook. Крім того, робота спецслужб РФ в цій мережі використовується для блокування аккаунтів наших громадян та для розповсюдження панічної і брехливої інформації», - сказав він.

 

За словами голови СБУ, в інформаційній війні також беруть участь громадяни РФ з посвідченнями журналістів. Найбільш зухвало та брехливо діють журналісти таких медіа, як Life News та «Звєзда».

 

Він повідомив, що останнім часом затримані кілька громадян Росії безпосередньо за посібництво терористичним організаціям ДНР та ЛНР.

 

«Двоє громадян Шаповалов і Мохова були затримані як посібники терористів, а саме помічники терориста Гіркіна. Вони працювали в так званому політвідділі ДНР і використовували посвідчення журналістів Російської Федерації. Обидві затримані особи чітко підтвердили, що мали завдання спотворювати інформацію та сіяти паніку», - сказав Валентин Наливайченко.

 

Голова СБУ зазначив, що Україна здійснює низку заходів щодо захисту українських ресурсів та інформації, що на них розміщується. Так, за його словами, Урядом досягнуто домовленості з провідними глобальними інтернет-сервісами для запобігання блокуванню інформації про злочини терористів на нашій території.

 

«Завершено переговори, і Google вживає заходів зі свого боку для того, щоб не допускати в подальшому блокування Youtube і інших ресурсів, на яких виставляється і оприлюднюється правдива інформація, в тому числі про злочини терористів і військовослужбовців РФ на нашій території. Блокування таких ресурсів з території РФ тепер, сподіваємось, буде припинено», - сказав пан Наливайченко.

 

Він закликав українських журналістів та світові медіа дотримуватися стандартів та правдивої подачі інформації у мережі. «Правдива інформація і правдиві українські і міжнародні медіаресурси мають бути щитом оборони від панічних атак з боку ворога», - наголосив голова СБУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8537
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду