Українські кінематографісти стурбовані можливою ліквідацією Держкіно (ОНОВЛЕНО)

Українські кінематографісти стурбовані можливою ліквідацією Держкіно (ОНОВЛЕНО)

22 Серпня 2014
8804
22 Серпня 2014
12:39

Українські кінематографісти стурбовані можливою ліквідацією Держкіно (ОНОВЛЕНО)

8804
Українські кінематографісти стурбовані можливою ліквідацією Держкіно (ОНОВЛЕНО)
Українські кінематографісти стурбовані можливою ліквідацією Держкіно (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні , 22 серпня, близько 20 кінематографістів, серед яких, зокрема, режисери Михайло Іллєнко, Валентин Васянович, продюсери Геннадій Кофман, Володимир Філіппов та інші зібралися під стінами Кабінету міністрів України, аби висловити свою стурбованість можливістю перетворення Державного агентства з питань кіно у департамент Міністерства культури за рішенням Кабінету міністрів України.

 

Приводом для занепокоєння стала інформація, яку напередодні поширили кіношники у соціальних мережах.

 

Так продюсер «Директорії кіно» Ігор Савиченко написав у своєму Facebook, що рішення з ліквідації Держкіно може бути невдовзі прийняте на засіданні Кабміну. «Кажуть, що завтра буде засідання Кабміну і прийматимуть адміністративну реформу і в рамках цієї реформи Держкіно таки вливають в Мінкульт. Назвати це тупістю складно, саботажем, шкідництвом - теж складно, немає цензурних слів для опису цієї дії», - написав пан Савиченко.

 

Водночас режисер Іван Сауткін  у своєму Facebook також  пише: «Близько години тому (як завжди подібні речі робляться - несподівано) стало відомо, що завтра буде засідання Кабміну, на якому прийматимуть адміністративну реформу, в рамках цієї реформи Держкіно "увіллють" в Мінкульт.  Це дуже погано. І цього не можна допустити. Ми завтра збираємося вийти в 10.00 під Кабмін, для того, щоб дати зрозуміти, що нам це не байдуже і повідомити про своє ставлення до подій».

 

Новопризначений голова Держкіно Пилип Іллєнко на запитання, чи відповідає ця інформація дійсності, підтвердив, що плани ліквідації Держкіно існують. «Так, наскільки мені відомо. Проте остаточне рішення ще не прийнято. Ми надали свої аргументи тим, від кого це може залежати. Нас підтримує і Національна спілка кінематографістів», - сказав пан Іллєнко.

 

Міністр культури Євген Нищук так прокоментував цю інформацію «Детектор медіа»: «Міністерство виступає проти цього. Я буду озвучувати нашу позицію на Уряді. Дякую усім, хто нас підтримує».

 

Нагадаємо,  Пилипа Іллєнка призначено головою Держкіно розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 серпня № 691-р. Посада голови Держкіно була вакантною кілька місяців - відтоді, як попередній керівник Держкіно Катерина Копилова 28 лютого подала заяву про звільнення.

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду