На міжнародному кінофестивалі у Румунії покажуть програму українських фільмів «Фокус на Україні»

На міжнародному кінофестивалі у Румунії покажуть програму українських фільмів «Фокус на Україні»

21 Серпня 2014
7461
21 Серпня 2014
20:01

На міжнародному кінофестивалі у Румунії покажуть програму українських фільмів «Фокус на Україні»

7461
На міжнародному кінофестивалі у Румунії покажуть програму українських фільмів «Фокус на Україні»
На міжнародному кінофестивалі у Румунії покажуть програму українських фільмів «Фокус на Україні»

На 10-му Румунському міжнародному кінофестивалі, з ініціативи компанії «Пронто Фільм», буде продемонстровано програму «Фокус на Україні», у якій будуть показані фільми «Зелена кофта» режисера Володимира Тихого, «Хайтарма» режисера Ахтема Сеїтаблаєва, «Гамер»  режисера Олега Сенцова та «Істальгія» режисера Дар'ї Онищенко. Про це повідомляє «Газета.ua».

 

У головній конкурсній програмі кінофестивалю буде представлено фільм української режисери Вікторії Трофименко «Брати. Остання сповідь», який нещодавно отримав дві нагороди Московського кінофестивалю та був показаний на фестивалях у Індії, Пекіні, Шанхаї, Єревані.

 

Румунський МКФ відбудеться з 21 по 31 серпня у Вама Веке - рибацькому селищі на кордоні з Болгарією, що в комуністичні часи зажило слави «румунського Вудстоку» та «оази для дисидентів». Повторні покази пройдуть в листопаді у Бухаресті.

 

У рамках фестивалю відбудуться зустрічі румунських глядачів з українськими кіномитцями: режисеркою Вікторією Трофименко («Брати. Остання сповідь»), продюсерами Анною Паленчук («Істальгія») та Ольгою Журженко («Гамер», «Трубач»), оператором Сергієм Стефаном («Майдан», «Зелена кофта»).

 

«Ми дивилися фільми з вашої країни у розпал українських подій. І були приємно вражені побаченим. Хотілося взяти усі фільми. Здається, 2012-2014 були дуже хорошими роками для вашого кіно. Як у нас 2005-2006, після прийняття нового закону про кіно. Польща запозичила цей закон. Можливо, ви зробите так само, і це допоможе вам не втратити цю еволюцію. Що ми могли б запозичити в України - так це дружню взаємопідтримку між кіномитцями. Я була приємно здивована, коли отримала від «Пронто Фільм» багато чудових рекомендацій фільмам конкуруючих продюсерів. У Румунії уявити таке було б неможливо», - заявила директор Румунського МКФ Корнелія Палос.

 

«Чимало світових фестивалів (німецький Коттбус, польський Торунь) готують програми українського кіно на осінь, але румуни зреагували першими. Десять років тому хвиля нового румунського кіно накрила Європу. Кіновиробництво стало найбільш швидкозростаючим сектором економіки і в часи економічної кризи зробило важливий внесок у ВВП та створення робочих місць. Зараз у світовому кінотоваристві починають лунати голоси про "українську хвилю". Якщо держава використає цей шанс, а не зупинятиме поїзд, який щойно набрав ходу, кіноіндустрія може стати одним з проривних напрямків для України», - сказав  генеральний продюсер «Пронто Фільм» Максим Асадчий («Поводир», «Брати. Остання сповідь», «Мамай»).

 

У рамках фестивалю буде організовано збір коштів на допомогу українському режисеру Олегу Сенцову, ув'язненому в Росії за звинуваченням у підготовці терористичних актів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду