Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили

Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили

11 Серпня 2014
7035
11 Серпня 2014
18:06

Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили

7035
Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили
Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили

Російську режисеру-документалістку Беату Бубинець, затриману українськими військовими 10 серпня в місті Щастя (Луганська область) і передану СБУ, уже відпустили. Нині вона перебуває у Старобєльську (Луганська область) й планує продовжити роботу в зоні АТО. Про це вона розповіла у коментарі «Детектор медіа» особисто телефоном.

 

«Мене відпустили. Я зараз у Старобєльську», - сказала режисерка. Також вона додала: «На даний момент я вже є в списках акредитованих журналістів. Раніше нібито не було».

 

Як відзначила пані Бубинець, представники штабу АТО і СБУ під час спілкування з нею поводилися цілком коректно.

 

Розповідаючи власну версію затримання бійцями батальйону «Золоті ворота», режисерка сказала, що затримали її через те, що в неї був російський паспорт. «Дійсно, я не попереджала штаб АТО, що я планую знімати, - сказала Беата Бубинець. - Насправді, я просто переплутала: хотіла їхати в батальйон "Айдар", але з`ясувалося, що в місцевості, де я перебувала, розташовано інший батальйон "Золоті ворота". І вони вирішили перевірити в мене документи й встановити особу».

 

За словами режисера, починаючи з грудня, вона знімає документальну стрічку в Україні. Спочатку її герой брав участь у подіях Майдану, нині ж воює у складі «Айдара». «Я хотіла знайти його, аби продовжити роботу над фільмом», - сказала Беата Бубинець.

 

Водночас речник АТО Олексій Дмитрашківський у коментарі «Детектор медіа» заявив, що Беату Бубинець раніше вже було вислано з України. За його словами, до цього спричинила непрофесійна поведінка режисера та неетичний інцидент за її участі на території однієї з військових частин в зоні АТО. Також пан Дмитрашківський закликав військових митців, фотокореспондентів, операторів до етики й «людського ставлення».

 

Російська режисерка інформацію про своє видворення з України заперечила. «Ні такого не було. Мене затримали вперше», - сказала Беата Бубинець.

 

Як писала «Детектор медіа», про затримання Беати Бубинець 10 серпня повідомила документалістка Марина Разбєжкіна. За її словами, її учениця відправила знайомому смс-повідомлення про те, що її арештовано. Згодом пані Разбєжкіна написала, що з затриманою документалісткою все гаразд, її звільнили, але відпустять тільки ранком 11 серпня через можливу небезпеку вночі. Як уточнив у коментарі речник АТО Олексій Дмитрашківський, режисерку не затримали, а зупинили, щоби встановити її особу.

 

Беата Бубинець - випускниця Школи документального кіно Марини Разбєжкіної. Вона є учасницею російського проекту «Реальность», до якого входять Андрій Кисєльов, Максим Пахомов, Олена Хорєва й українська документалістка Катерина Горностай. Як і митці Babylon'13, автори публікують короткометражні фільми в інтернеті. Зокрема, ознайомитися з ними можна було в спецрозділі lenta.doc на Lenta.Ru. Деякі з їхніх робіт увійшли до альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж» та оприлюднені в стрічці «Україна. Реальність».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду