Після призначення на посаду голови Держкіно Пилип Іллєнко складає депутатські повноваження

Після призначення на посаду голови Держкіно Пилип Іллєнко складає депутатські повноваження

11 Серпня 2014
9570
11 Серпня 2014
16:37

Після призначення на посаду голови Держкіно Пилип Іллєнко складає депутатські повноваження

9570
Після призначення на посаду голови Держкіно Пилип Іллєнко складає депутатські повноваження
Після призначення на посаду голови Держкіно Пилип Іллєнко складає депутатські повноваження

Новопризначений голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що залишає партійну діяльність, складає депутатські повноваження та припиняє продюсерську діяльність. Про це йдеться у повідомленін Міністерства культури на сторінці у Facebook.

 

Як підкреслив пан Іллєнко, таке рішення він прийняв «з огляду на широкий резонанс у суспільстві і, зокрема, у професійній спільноті, та задля концентрації роботи саме у Держкіно». 

 

Нового очільника представили співробітникам Держкіно 9 серпня. Пилип Іллєнко подякував колективу за довіру та висловив сподівання у підтримці. Голова Держкіно запевнив - докладе зусиль, аби шукати, з огляду на ситуацію в країні, нестандартні рішення щодо розвитку та промоції українського кіно.

 

«Ті часи, які переживає зараз наше кіно і наша країна взагалі - найскладніші за 23 роки нашої Незалежності. - сказав Пилип Іллєнко. - Але, попри все, разом ми маємо виконувати нашу головну функцію, а саме розвивати національний кінематограф. Саме кіно має стати нашою потужною мистецькою зброєю. Адже, та ситуація, яку переживає Україна на півдні та сході - не в останню чергу є наслідком нехтування українською культурою. Нині я усвідомлюю свою відповідальність і готовий працювати у команді».

 

Пилип Іллєнко заявляє про відсторонення від партійної, депутатської та продюсерської діяльності

 

Як писала «Детектор медіа», Пилипа Іллєнка призначено головою Держкіно розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 серпня № 691-р.

 

Посада голови Держкіно була вакантною кілька місяців - відтоді, як попередній керівник Держкіно Катерина Копилова 28 лютого подала заяву про звільнення.

 

18 квітня та 13 червня у Міністерстві культури та Будинку кіно відбулися слухання щодо визначення кандидатури голови Держкіно, у яких взяли участь понад 50 експертів.

 

18 квітня в Міністерстві культури були обговорені можливі кандидатури на посаду голови Держкіно. Кандидатами було висунуто Андрія Дончика, Пилипа Іллєнка та Олега Коротенка. Міністр культури  Євген Нищук, підводячи підсумки наради, за повідомленням джерел «Детектор медіа», сказав, що врахує думку кіноспільноти, яка найбільше підтримала Андрія Дончика.

 

13 червня під час голосування за кандидатів на посаду Держкіно два кандидати - Андрій Дончик і Пилип Іллєнко - отримали рівну кількість голосів.

 

У результаті двох експертних обговорень Кабмін вирішив рекомендувати для призначення на цю посаду Пилипа Іллєнка. Після цього прихильники й противники пана Іллєнка висловили «Детектор медіа» свої міркування.

 

Під час V Одеського міжнародного кінофестивалю кореспондент «Детектор медіа» поставила запитання кільком представникам кіноіндустрії щодо того, кого саме вони бачать на посаді Держкіно. Усі вони були одностайні: неважливо, хто саме очолить відомство, головне, щоби розпочатий три роки тому процес кіновиробництва не зупинявся.

 

Нагадаємо, 31 липня Верховна Рада ухвалила запропоновані урядом зміни до держбюджету на 2014 рік.. Згідно з зареєстрованим 21 липня Кабінетом міністрів України законопроектом № 4308а про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників), уряд пропонував майже вдвічі (на 55 млн 435,2 тис. грн) скоротити видатки, передбачені у 2014 році на фінансування бюджетних програм Державного агентства з питань кіно.

 

Українська кіноасоціація, що об'єднує провідні кінокомпанії України, висловила занепокоєння «катастрофічним зменшенням фінансування галузі» на 2015 рік.  Голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач наголосив, що в державному бюджеті України ліквідовано витрати як на гранти молодим кінематографістам, так і державну премію імені Олександра Довженка.

 


«Телеритика»

Фото - https://www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду