Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО

Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО

11 Серпня 2014
7510
11 Серпня 2014
10:07

Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО

7510
Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО
Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО

Затримана 10 серпня на Луганщині російська режисерка -документалістка Беата Бубинець перебуває наразі у безпеці. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів речник АТО Олексій Дмитрашківський.

 

За його словами, зараз пані Бубинець снідає, а потім вирушить у штаб АТО.

 

«Акредитації при собі вона не мала, лише усно повідомила, що веде зйомки фільму. Телефонного зв`язку, щоби зв`язатися й встановити її особу, при зустрічі з Беатою не було», - сказав пан Дмитрашківський.

 

Також він підкреслив, що документалістку не арештували, а зупинили.

 

Речник АТО наголосив: «Перед тим, як починати роботу, журналіст чи оператор має з`явитися в штабі АТО. Ми повинні узгодити його роботу з блокпостами, адже самостійно пересуватися в зоні АТО небезпечно».

 

Інших подробиць «Детектор медіа» зясувати не вдалося - Олексій Дмитрашківський запропонував припинити розмову.

 

Нагадаємо, про затримання Беати Бубинець 10 серпня повідомила документалістка Марина Разбєжкіна. За її словами, її учениця відправила знайомому смс-повідомлення про те, що її арештовано. Згодом пані Разбєжкіна написала, що з затриманою документалісткою все гаразд, її звільнили, але відпустять тільки ранком 11 серпня через можливу небезпеку вночі.

 

Як писала «Детектор медіа», фотокореспонденти й оператори  нарікають на жорсткі обмеження щодо зйомок в зоні АТО. «Все робиться так, щоб ти не побачив і не зняв нічого!!! Уже набридло, що українська армія наводить зброю в нашу сторону, а начальство АТО не дає можливості знімати навіть побутові моменти в таборі, не кажу вже про артилерію і звільнення міст», - зазначив фотограф-документаліст, лауреат міжнародних фотоконкурсів Максим Дондюк.

 

Також він додав: «Я вже підключив настільки високі зв'язки, дав обіцянку не публікувати фото до зміни локацій або війни, не видавати позиції, жити з військовими в їхніх умовах,оплачувати всі свої витрати самостійно і передавати фото для користування АТО. Україна не зможе побачити як українські військові захищали батьківщину, будуть тільки жахи з боку сепаратистів. Така проблема у кожного фотографа в зоні АТО».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду