Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії

Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії

19 Липня 2014
8471
19 Липня 2014
13:32

Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії

8471
Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії
Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії

Випускники Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого (майстерня Василя Вітра) розпочали благодійно-мистецьку акцію. З кількох своїх дипломних робіт вони підготували альманах і показують ці фільми в кінотеатрах. Метою такої акції є збір коштів на підтримку української армії, пише газета «День».

 

Уже відбувся кіносеанс у містечку Радивилові Рівненської області. Там кінематографісти зібрали за один показ понад 5 тисяч гривень.

 

«Цього року я закінчив університет ім. Карпенка-Карого. Спеціальність "Режисура телебачення". Сам родом з маленького містечка Радивилів. У мене є друзі, які теж займаються створенням екранних видовищ. От ми вирішили започаткувати показ у нашому місті своїх же робіт, - розповідає однин з організаторів акції Арсеній Бортник. - Тобто створити кіно людям з міста населенням 15 тисяч, і це не фантастика. Поблизу Радивилова за 10 км розташоване місто Броди. В якому є військові частини, зокрема 16-та бригада армійської авіації. Тому ми вирішили зробити показ благодійним і усі кошти передати нашим місцевим військовим. Кожен українець має підтримати своїх захисників».

 

За його словами, у програмі задіяно чотири роботи: «Чотири півні», «Як Шевченко шукав роботи» (режисер Арсеній Бортник), анімаційна стрічка «Магазин щастя» (режисер Тарас Підгірняк, художник Юліанна Вербіщук) та «Сироїд» (режисер Софія Лаврів). А планах у молодих кінематографістів відвідати з благодійною акцією Львів, Остріг, Коломию та Київ.

 

«До столиці плануємо привезти роботи на початку серпня, - продовжує режисер. -  Наступний же сеанс відбудеться цієї неділі, 20 липня, о 18:00 в м. Броди (кінотеатр "Світ кіно"). Усі кошти, виручені від кінопоказів, підуть на допомогу нашій армії. Тож запрошуємо всіх, хто любить українське кіно, турбується про українську армію і має світлу душу та віддане серце Україні».

 

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду