Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв

Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв

9 Липня 2014
12990

Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв

12990
Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв
Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв

Представники так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) після захоплення Донецької державної телерадіокомпанії (ОДТРК) перейменували її 27-й канал на  «Первый республиканский канал ДНР». Про це йдеться на сторінці «новоствореного» телеканалу в соцмережі «ВКонтакте».

 

Наразі на 27-му каналі, що знаходиться під контролем сепаратистів, транслюються програми так званого  «Первого республиканского» та російського телеканалу «Россия 24». Вчора, 8 липня, на «Первом республиканском» виступили очільники терористів ДНР Ігор Гіркін та Павло Губарєв.

 

Відповідаючи на запитання журналіста сепаратистського телеканалу, пан Гіркін заявив, що Донецьк не готовий до «оборони» і знаходиться «на рівні Слов'янська двомісячної давнини», повідомляє ТСН.ua. За його словами, він зі своїми підлеглими приймає термінові заходи «для того, щоб місто було готове до бою з силами АТО». «Для мільйонного міста "ополчення" дуже мало», - заявив бойовик. Також він зазначив, що «з тилом у нас все погано, погано і з постачанням». За його словами, бойовики потребують залучення 8-10 тисяч людей, яких терорист збирається набирати за «контрактом» і платити від 700 доларов.

 

 

 Терорист Гіркін отримав у Донецьку доступ до телебачення

 

Сьогодні, 9 липня, на сторінці «Первого республиканского» в «ВКонтакте» розміщено повідомлення про те, що сайт сепаратистського телеканалу зламаний «українськими доброзичливцями» і на всіх інтернет-ресурсах, де раніше йшла трансляція каналу, тепер мовить «Еспресо TV».

 

Сепаратистський телеканал також повідомляє, що мовлення «Первого республиканского» продовжується в аналоговому ефірі 27-го каналу, в цифровому Т2 мовленні, на 29 позиції в п'ятому мультиплексі. Ефір каналу також забезпечують кабельні оператори в кількох містах Донецької області.

 

Нагадаємо, у середні травня колектив Донецької обласної державної телерадіокомпанії, яку сепаратисти захопили ще 27 квітня, заявив, що вимагає від Державного комітету телебачення і радіомовлення дати чітке розпорядження щодо діяльності компанії в умовах окупації.

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, коментуючи «Детектор медіа» ситуацію в Донецькій ОДТРК, сказав, що є три варіанти розвитку подій. Перший - силове повернення ОДТРК під контроль української влади (але це не є компетенцією Держкомтелерадіо). Другий - призупинення роботи ОДТРК до звільнення. Третій - переговори про добровільне припинення захоплення.

 

Поки що Держкомтелерадіо веде переговори, але, судячи з листа колективу ОДТРК, настав час перейти до призупинення роботи ТРК, вважає пан Наливайко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду