На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення

На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення

7 Липня 2014
8249

На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення

8249
На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення
На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення

6 липня на київській телевежі сталося аварійне знеструмлення всіх уведень, якими здійснюється подача електроенергії на технологічний майданчик Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення. Про це повідомляється на сайті концерну з посиланням на черговий персонал Київської філії КРРТ.

 

«Черговим персоналом було оперативно виконано перехід на автономне живлення обладнання, на базі якого реалізуються комутація та розподіл сигналів телерадіокомпаній, а також забезпечується функціонування систем радіорелейного та супутникового зв'язку», - йдеться в повідомленні.

 

У концерні повідомили, що завдяки вжитим заходам вдалося підтримати безперервну трансляцію ефірного цифрового телебачення і супутникового зв'язку.

 

Водночас протягом деякого часу був відсутній ефірний аналоговий сигнал, про що на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

 

За даними пана Аласанії, ефірний аналоговий сигнал телеканалів зник близько 14:50, протягом 20-30 хвилин живлення і, відповідно, мовлення були відновлені.

 

Нагадаємо, 9 травня 9 травня у Києві о 4:37 ранку сталося загорання кабелів у тунелях між київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України. Пожежу вдалося загасити о 12.10. Внаслідок неї було пошкоджено телевізійні кабелі. Через пожежу деякі телеканали, в тому числі і загальнонаціональні, були відсутні в ефірі приблизно п'ять годин. Прокуратура Шевченківського району міста Києва розпочала розслідування за фактом загоряння телекомунікаційних кабелів у колекторі, розташованому між київською телевежею та приміщенням Національної телерадіокомпанії України, за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8249
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
медиа
3573 дн. тому
ЛИЕВ, оставь в покое Первый национальный! Уже 9 мая отличился. Или ждешь, чтобы и тебе Тайсон сказал убираться!
Гомобез Сапиенс
3573 дн. тому
С вышки идёт сигнал не только УТ-1. Но пиарился только Аласания. Во повод-то!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду