Із 3 липня – публічні покази та дискусії фестивалю Docudays UA у PinchukArtCentre

3 Липня 2014
8892

Із 3 липня – публічні покази та дискусії фестивалю Docudays UA у PinchukArtCentre

8892
Із 3 липня – публічні покази та дискусії фестивалю Docudays UA у PinchukArtCentre

Із 3 липня до кінця серпня 2014 року PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка запрошують на серію публічних кінопоказів та дискусій в рамках групової виставки трьох українських художників Микити Кадана, Жанни Кадирової та Артема Волокітіна «Страх та надія». Всі події програми проходитимуть у PinchukArtCentre. Участь безкоштовна.

 

Виставка «Страх та надія» - реакція митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні, яка сформувалася в результаті триваючої кризи та нещодавніх подій в країні. Представлені роботи торкаються тем пам'яті, ностальгії, історії, спадщини та ролі медіа у сучасному світі, створюючи, таким чином, майданчик для дискусій, що виходять за межі образотворчого мистецтва.

 

Публічні кінопокази дозволять розкрити теми виставки у більш широкому історичному зрізі, повертаючи глядачів як до нещодавнього минулого України, так і виходячи за рамки суто вітчизняного контексту. Кінопокази супроводжуватимуться дискусіями за участі художників, кінокритиків, істориків, теоретиків, політологів, композиторів тощо.

 

У четвер, 3 липня, о 19:30 відбудеться демонстрація фільму «Назад на площу» (реж. Петр Льом, 2012, Норвегія/Канада, 83 хв.). Разом із режисером фільму Петром Льомом глядачі стежать за долею п'ятьох людей, котрі постраждали від рук постреволюційного військового режиму в Єгипті. Навіть після перевороту новий уряд вдається до насильства й залякувань, так само, як і за часів Мубарака. Більш ніж 12 тисяч повстанців були заарештовані військовими і таємною поліцією: їх віддавали під трибунал, а часто й катували. Творчу команду стрічки «Назад на площу», що почала зйомки на початку революції, надихнула небачена доти Арабська весна. Однак через рік вони обурені щоденним порушенням основних прав людини в Єгипті.

 

У зв'язку з обмеженою кількістю місць, попередня реєстрація на події обов'язкова. Необхідно телефонувати за номером +380 44 590 08 58. Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.

 

Детальну інформацію та програму показів і дискусій можна знайти на сайтах PinchukArtCentre і Docudays UA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду