В Одесі стартує кінофестиваль «Німі ночі-2014»

В Одесі стартує кінофестиваль «Німі ночі-2014»

25 Червня 2014
9250
25 Червня 2014
18:42

В Одесі стартує кінофестиваль «Німі ночі-2014»

9250
В Одесі стартує кінофестиваль «Німі ночі-2014»
В Одесі стартує кінофестиваль «Німі ночі-2014»

27-29 червня в м. Одесі пройде П'ятий кінофестиваль «Німі ночі-2014». Про це повідомляє сайт кіноогляду.

 

Програма ювілейного фестивалю присвячена толерантності - національній, сексуальній, релігійній.

 

Фестиваль традиційно пройде на причалі яхт-клубу (27, 28 червня) і в Концертно-виставковому залі одеського Морвокзалу (29 червня).

 

Три дні фестивалю цього року будуть присвячені великим акторам німого кіно: кримськотатарському акторові, поетові Хайри Емір-заде, американському секс-ідолу ХХ століття Луїзі Брукс і видатній актрисі Джоан Кроуфорд, сторіччя з дня народження якої світ відзначає цього року. Саме її портрет став чином фестивалю «Німі ночі-2014».

 

Подією першого дня фестивалю стане програма японського німого кіно. Японські фільми «Запах горицвіту: епізод сказань про квіти» (1927 р.) і рання анімація «Іграшковий паровоз Таро» (1929 р.) будуть супроводжуватися традиційним бенші-перформансом у виконанні японського актора Ічіро Катаока, як і нещодавно знайдена американська короткометражна комедія Бастера Кітона «Коваль» (1922 р.). Всі три фільми будуть озвучені джазовим віртуозом-імпровізатором Юрієм Кузнєцовим.

 

Ранню комедію Олександра Довженка «Ягідка кохання», зняту в Одесі в 1926 році, супроводжуватиме джаз від FKP trio (Одеса).

 

Зіркою показу 28 червня стане акторка Луїза Брукс в стрічці 1920-х років німецького режисера Георга Вільгельма Пабста «Ящик Пандори» (1928 р.).  Ліричної нотою другого дня фестивалю стане демонстрація французької експериментальної мелодрами Дмитра Кірсанова «Менільмонтан» (1926 р.) у супроводі білоруського акордеоніста Єгора Забєлова.

 

Третій день фестивалю, що присвячений 70-річчю депортації кримськотатарського народу, відкриється показом першого кримськотатарського фільму «Алім». Фільм створено на Ялтинській кінофабриці ВУФКУ в 1926 році Георгієм Тасіним. Його озвучить гітарист-віртуоз Енвер Ізмайлов.

 

Закриється фестиваль зворушливою психологічною драмою «Останній наказ» (1928 р.) американського режисера Джозефа фон Стернберга, яку озвучить американське тріо Alloy Orchestra, один з найвідоміших у світі музичних колективів, що працюють з німим кіно.

 

Ювілейний фестиваль, ініційований у 2010 році Благодійним фондом ім. Івана та Юрія Лип, цього року пройде в рамках святкування Дня Конституції України за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Благодійного фонду «Розвиток України», Національного центру Олександра Довженка, Одеської обласної адміністрації та Одеської міської ради. Партнерами фестивалю виступають Посольство США в Україні, Французький інститут та Британська Рада в Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду