Кінофестиваль «Відкрита ніч» пройде одночасно на 24 майданчиках у Києві, Варшаві й інших містах

Кінофестиваль «Відкрита ніч» пройде одночасно на 24 майданчиках у Києві, Варшаві й інших містах

25 Червня 2014
8620
25 Червня 2014
15:00

Кінофестиваль «Відкрита ніч» пройде одночасно на 24 майданчиках у Києві, Варшаві й інших містах

8620
Кінофестиваль «Відкрита ніч» пройде одночасно на 24 майданчиках у Києві, Варшаві й інших містах
Кінофестиваль «Відкрита ніч» пройде одночасно на 24 майданчиках у Києві, Варшаві й інших містах

Національний кінофестиваль «Відкрита ніч - Дубль 17» пройде цього року в ніч з 28 на 29 червня в Києві на майданчику галереї «Арт-причал» й одночасно ще на 23 майданчиках в Україні й поза її межами. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив головний продюсер фестивалю Пилип Іллєнко, інформує УНІАН.

 

Фестиваль розпочнеться о 21-й годині. Він об'єднає локації від Чернівців на заході до Маріуполя на південному сході, Одесу, Харків, Дніпропетровськ та інші міста. Також спеціальний показ паралельно йтиме в столиці Польщі - Варшаві.

 

«Ми довго думали цього року, чи варто проводити фестиваль під час таких складних подій, які відбуваються в нашій державі. Чи доречне проведення взагалі якихось фестивалів під час війни? Але, зрештою, прийняли рішення, що фестиваль проводити треба, оскільки мистецтво, зокрема кіно, особливо при підтримці телебачення, здатне як ніщо інше об'єднувати нашу державу, об'єднувати людей, створювати спільні символи, які працюють на єднання, а не на розбрат», - зазначив Пилип Іллєнко.

 

На фестивалі буде показано більше 50 фільмів, повідомив президент та арт-директор фестивалю Михайло Іллєнко. За його словами, цього року на фестиваль надійшло близько 180 фільмів - більше, ніж у минулі роки. При цьому він зазначив, що для себе відкрив декілька шедеврів, але відмовився їх назвати, щоб не впливати на думку журі. Пан Іллєнко повідомив, що на фестивалі буде і 13 фільмів на майданівську тематику.

 

 

На фестивалі буде окремий телевізійний конкурс, який проводиться спільно з телегрупою «1+1 медіа». У програмі передбачені три додаткові номінації: «Спеціальний репортаж» - оригінальний відеорепортаж новинного характеру на вільну тему; «Скетчком/стенд-ап» - пілотний випуск телевізійної розважальної програми, знятий за новою оригінальною концепцією; «Промо/рекламний ролик» - оригінальний відеоролик, що привертає увагу та інформує споживачів про товар/послугу.

 

Генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко сподівається, що не лише професійні журналісти, але й студенти надсилали свої роботи. На його думку, фестиваль «Відкрита ніч» чи не найбільш щирий конкурс в Україні, де представлено роботи талановитих молодих людей.

 

На думку Михайла Іллєнка, давно потрібен хороший контакт між кіно й телебаченням, бо «життя підказує, що нам треба робити свої серіали».

 

У позаконкурсній програмі, зі слів пана Іллєнка, будуть фільми, які «можуть розбудити вночі, вони не снодійні». Загалом у позаконкурсній і ретропрограмі з колекції фестивалю буде 22 фільми.

 

Відкриття й закриття фестивалю транслюватимуться онлайн, що дозволить розширити аудиторію фестивалю.

 

Голова ради меценатів фестивалю «Відкрита ніч» Андрій Різоль повідомив, що близько 20 компаній підтримують його проведення. За його словами, йдеться не тільки про фінансову підтримку, але й про технічну, інформаційну підтримку.

 

Нагадаємо, група каналів «1+1 медіа» стала партнером фестивалю «Відкрита ніч - Дубль 17». Відтак межі форуму було розширено «з виключно кіноматеграфічних до телевізійних» і додано три телевізійні номінації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду