У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно

У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно

16 Червня 2014
8325
16 Червня 2014
12:39

У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно

8325
У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно
У «Культурному просторі» на радіо «Ера» дискутуватимуть про вибори голови Держкіно

16 червня о 15.10 програма «Культурний простір» на «Радіо-Ера ФМ»  буде присвячена призначенню голови Держкіно. Цю інформацію «Детектор медіа» уточнили у прес-службі радіостанції.

 

До дискусії запрошено главу наглядової ради «Мультиплекс холдинг» Антона Пугача й генпродюсера продюсерського центру «Інсайт-медіа» Володимира Філіппова. Ефір програми транслюватиметься також в онлайні.

 

Автор і ведуча програми - завідувач редакції культурно-освітніх програм «Радіо-Ера ФМ» Лідія Карпенко. За форматом, учасники «Культурного простору» в рамках дискусії шукають відповіді на «вічні» та актуальні питання.

 

Нагадаємо, кінематографісти досі не визначилися з кандидатурою на посаду голови Держкіно. Головними претендентами на разі є кіно- і телережисер Андрій Дончик та кінопродюсер Пилип Іллєнко. 13 червня у столичному Будинку кіно проходило голосування за кандидатів на посаду чільника Держкіно. Андрій Дончик і Пилип Іллєнко отримали рівну кількість голосів - по 21-му.

 

13 червня близько 30 кінорежисерів, продюсерів, сценаристів, кінознавців та кінокритиків звернулись з відкритим листом до міністра культури України Євгена Нищука з проханням якнайшвидше призначити керівника Держкіно та запровадити у країні процедуру відкритих пітчингів кінопроектів.

 

21 травня голова Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергій Тримбач закликав міністра культури Євгена Нищука терміново втрутитися в ситуацію щодо призначення нового голови Держкіно України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», попередній керівник Держкіно Катерина Копилова написала заяву про свою відставку з посади 28 лютого. 7 березня Асоціація продюсерів України звернулася до виконуючого обов`язки президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури України Євгена Нищука з проханням призначити тимчасово виконуючого обов`язки голови Держкіно.

 

18 квітня в Міністерстві культури були обговорені можливі кандидатури на посаду голови Держкіно. Кандидатами було висунуто Андрія Дончика - випускника Інституту театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого, має досвід роботи у кіно і телебаченні, Пилипа Іллєнка - актора, продюсера, юриста, громадського діяча (ВО «Свобода»), а також Олега Коротенка - економіста й кінорежисера.

 

Із записом програми можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду