ФСБ звинувачує  українського режисера Олега Сенцова у підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму

ФСБ звинувачує українського режисера Олега Сенцова у підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму

30 Травня 2014
8580
30 Травня 2014
11:33

ФСБ звинувачує українського режисера Олега Сенцова у підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму

8580
ФСБ звинувачує  українського режисера Олега Сенцова у підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму
ФСБ звинувачує  українського режисера Олега Сенцова у підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму

Федеральна служба безпеки РФ оголосила  затриманого в Криму українського кінорежисера Олега Сенцова «членом диверсійно- терористичної групи (ДТГ) «Правого сектора». Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ФСБ.

 

Затриманого і доправленого до м.Москви (РФ) українського митця ФСБ звинувачує у підготовці «диверсійно -терористичних актів у містах Сімферополь , Ялта і Севастополь , а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач».

 

Слідчим управлінням ФСБ Росії наразі розслідується кримінальна справа відносно кількох громадян Сенцова, Афанасьєва, Чірнія, Кольченка. Їм висунуті звинувачення «за ознаками злочині, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного співтовариства і участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї) КК РФ».

 

ФСБ стверджує, що український кінематографіст  «у складі терористичного співтовариства» готував «вчинення терористичного акту - вибухів в ніч з 8 на 9 травня 2014 саморобних вибухових пристроїв біля "меморіалу Вічного вогню" та пам'ятника В.І. Леніну в м. Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації  "Русская община Крыма" і представництва партії "Единая Россия" в м. Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 відповідно».

 

Слідчі ФСБ заявляють, що у ході проведених обшуків за місцями проживання співучасників злочинів виявлено та вилучено «вибухові речовини, вогнепальну зброю, боєприпаси, каністри із запалювальною сумішшю, будівельні каски (подібні використовувалися при заворушеннях на "Майдані"), респіратори, протигази, балони з фарбою (аерозоль), націоналістична атрибутика».

 

Затриманим, що містяться під вартою, найближчим часом буде пред'явлено звинувачення у скоєнні вищевказаних злочинів.

 

ФСБ стверджує, що «підозрювані дають свідчення про участь представників "Правого сектору" в організації терористичних актів на території Криму з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки на півострові та здійснення впливу на прийняття рішення органами влади Російської Федерації про вихід Республіки Крим з її складу».

 

Нагадаємо, кінорежисера Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в м.Сімферополі (АР Крим). Наразі його етаповано до Москви, йому загрожує 10 років ув'язнення.

 

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський 27 травня повідомив, що Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно звільнити затриманих українських громадян, діячів культури і закликає міжнародну спільноту стати на їх захист.

 

28 травня о  12.00 українська кінематографічна спільнота, Національна спілка кінематографістів України та Автомайдан провели спільну  акцію «Повернемо додому Олега Сенцова» біля Адміністрації Президента України з вимогою якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду