Після займання кабелів біля телевежі, мовлення не відновив тільки ТРК Київ

9 Травня 2014
8625
9 Травня 2014
16:36

Після займання кабелів біля телевежі, мовлення не відновив тільки ТРК Київ

8625
Після займання кабелів біля телевежі, мовлення не відновив тільки ТРК Київ

Після сьогоднішньої пожежі у колекторі, що з’єднує Київську телевежу та приміщення Національної телерадіокомпанії України (НТКУ), мовлення відновили всі канали крім ТРК Київ. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександр Півнюк.

 

Пан Півнюк зауважив, що завдяки злагодженій роботі працівників Концерну РРТ, «Укртелекому», телеканалів, вдалося швидко відновити трансляцію українських каналів.

 

«На території Концерну РРТ ніяких пожеж сьогодні не було. Пожежа відбулася в міському колекторі по вулиці Мельникова. Під час пожежі у цьому колекторі було пошкоджено оптичні кабелі, мідні кабелі, які ідуть від операторів зв’язку, від телерадіокомпаній до нашої вежі. Поки МЧС проводила заходи щодо пожежогасіння, в Концерні РРТ здійснювались всі заходи для того, щоб ліквідувати і зменшити тривалість перерви в трансляції українських телепрограм. Тому мовлення багатьох каналів було відновлено відразу ж. Наразі відновлено мовлення усіх каналів , крім ТРК Київ. Ми очікуємо, що він вийде в ефір найближчим часом. Зараз ми працюємо над тим, щоб перекласти нові оптоволоконні кабелі разом з телерадіокомпаніями, операторами зв’язку», - пояснив пан Півнюк.

 

Гендиректор Концерту РРТ відмовився коментувати причини пожежі, він лише додав, що з’ясуванням цих причин мають займатись правоохоронні органи.

 

«Правоохоронці проводять слідчі дії, щоб з’ясувати диверсія це, чи це техногенна катастрофа», - сказав ген директор Концерну РРТ.

 

Також Олександр Півнюк додав, що зараз працівники компанії та НТКУ проводять ряд заходів для того щоб не зірвати теледебати кандидатів на пост Президента України, перший епізод яких вийде сьогодні, 9 травня.

 

Нагадаємо, 9 травня у Києві о 4:37 ранку сталося  загорання кабелів у тунелях між Київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України (НТКУ). Через пожежу деякі канали, в тому числі і загальнонаціональні, які мовлять через дану телевежу, були відсутні в ефіріприблизно п'ять годин. 

 

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар назвала пожежу на телевежі диверсією.

 

 

Як писала «Детектор медіа», пожежу у колекторах поблизу телевежі вдалося загасити об 12.10.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду