Завершується робота над першим українсько-болгарським фільмом «Сніг»

Завершується робота над першим українсько-болгарським фільмом «Сніг»

30 Квітня 2014
9975
30 Квітня 2014
16:59

Завершується робота над першим українсько-болгарським фільмом «Сніг»

9975
Завершується робота над першим українсько-болгарським фільмом «Сніг»
Завершується робота над першим українсько-болгарським фільмом «Сніг»

Перший українсько-болгарський фільм «Сніг» Венцислава Василєва - на фінальній стадії підготовки. Як повідомляється на сайті компанії «Кінотур», нині картина перебуває на стадії постпродакшну.

 

Як розповів «Детектор медіа» Данило Вулицький, керівник «Національної кінематеки України», що займається продюсуванням фільму, повнометражна ігрова стрічка буде готова за два-три місяці.

 

Дія у цій кримінальній драмі відбувається у наші дні. Головні герої - два брати, які мешкають в Україні та Болгарії. Один із них вирушає до Болгарії. Учасниками подій виступають чотири грабіжники, які оповиті лютими спогадами в зимову холоднечу. «Нікому з них невідомо, як їхнє заплутане минуле встигне хоч якось ужитися з сьогоденням. І до чого призведе все, що спливло - до прощення або до помсти», - йдеться в синопсисі «Снігу».

 

У фільмі йдеться про Україну, а герої спілкуються й українською, й російською. Як очікується, у музичному оформленні буде задіяно твори українських гуртів та виконавців.

Знімався в картині й український актор Володимир Ямненко. Також у головних ролях знялися два болгарських та вірменський актори Пламен Веліков, Красимир Доків і Нікола Павлов.

 

Як розповів пан Вулицький, бюджет фільму становить 800-900 тисяч євро. Внесок української сторони - 45%: вклала кошти «Національна кінематека України» та її партнери.

 

За словами Дмитра Вулицького, перші переговори болгарських кінематографістів про співпрацю завершилися невдачею: «Болгарська сторона намагалася домовитися з українською про співпрацю, й обрані ними партери вчинили негарно. Мені ідея стрічки сподобалася, і я вирішив спробувати».

 

Роботу над картиною почали у листопаді минулого року, саме під час перших подій на Євромайдані.

 

«Двома блоками зняли картину в грудні, потім - у січні. Зйомки велися в Болгарії. В кінці лютого-на початку березня планували охопити й локації в Україні, однак через події в країні змушені були відмовитися - заради безпеки болгарської групи. Крім того, у нас виникли проблеми й фінансового характеру - ми недоотримали державні кошти (зокрема, за фільми "Експедиція" та  "Жива ватра"», - розповів пан Вулицький.

 

Зацікавить драма, на думку творчої групи, глядачів від 20 років.

 

Продюсери фільму вже підготували заявку щодо участі «Снігу» на у кінофестивалі «Берлінале-2014». В український прокат стрічка має вийти після завершення фестивальних показів у 2015 році. Також, за даними «Кінематеки»,зацікавилися нею кінодистрибутори Болгарії, Румунії, Грузії, Латвії й Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9975
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор 29
3647 дн. тому
Хоча б сторінку на фейсі зробили чи що, я в же не кажу, про відсутність трейлера...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду