Оголошено лауреатів літературної премії «Смолоскип»

Оголошено лауреатів літературної премії «Смолоскип»

25 Квітня 2014
9705
25 Квітня 2014
13:35

Оголошено лауреатів літературної премії «Смолоскип»

9705
Оголошено лауреатів літературної премії «Смолоскип»
Оголошено лауреатів літературної премії «Смолоскип»

У видавництві «Смолоскип» нагородили переможцівв щорічного конкурсу серед молодих літераторів, повідомляє «Радіо Свобода».

 

Із переможцем першої премії журі не визначилося в жодній з номінацій. Друга премія в номінації «Поезія» дісталися Лесику Панасюку та Євгенії Любій. Їхні збірки, за традицією, видавництво надрукує власним коштом.

 

«Щороку тексти, які подають на конкурс, стають дедалі кращими, тому загалом відзначених авторів і премій цього року багато. Вони не такі високі, як хотілося б, однак журі досить прискіпливо ставиться до якості творів. Варто зауважити, що нині рукописи, які здобули третю премію, значно вищої якості, ніж на початку 1990-х років», - пояснив відсутність лауреатів першої премії директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків.

 

Другої премії в номінації «Проза» присуджено не було. Третю премію видавництва «Смолоскип» здобули Гєник Бєляков, Оксана Гаджій, Андрій Шийчук, Мідна (Ольга Єрмак), Ірина Загладько, Олексій Шендрик у номінації «Поезія» та Христина Денис, Марина Єщенко, Богдан Ославський, Галина Рис у номінації «Проза». Твори цих літераторів будуть публікуватися в альманахах та антологіях видавництва.

 

Чимало номінантів отримали заохочувальні премії та відзнаки «перспективний автор».

 

Премія видавництва «Смолоскип» - це один із небагатьох літературних конкурсів для авторів-початківців, який стартував у 1993 році. Літературна премія відкрила таких письменників, як Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Галина Крук, Роман Скиба, Олена Степаненко, Софія Андрухович, Дмитро Лазуткін, Ірина Шувалова, Юлія Стахівська, Павло Коробчук, Олег Коцарев та інші.

 

«Детектор медіа»

На фото - лауреати літературної премії «Смолоскип» Оксана Гаджій та Лесик Панасюк, http://www.radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду