Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич

Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич

24 Квітня 2014
8947
24 Квітня 2014
16:57

Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич

8947
Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич
Пішов з життя класик польської літератури Тадеуш Ружевич

Сьогодні у м.Вроцлаві (Польща) на 93 -му році життя помер один з найбільш виданих польських письменників, поеті і драматург, класик польської літератури Тадеуш Ружевич. Про смерть літератора повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza.

 

Тадеуш Ружевич народився в 1921 році. Його два брати Януш і Станіслав згодом також пов'язали своє життя з мистецтвом.

 

Творчу кар'єру майбутній класик почав у 17 років, опублікувавши перші замітки під керівництвом брата Януша, поета, що був страчений нацистами у 1944 році. Під час Другої світової війни Тадеуш Ружевич, що був учасником руху опору Армія Крайова, нелегально видав свою першу книгу «Лісова луна».

 

Після закінчення війни почав вивчати історію мистецтв і паралельно пробувати свої сили в поезії. У 1947 році світ побачив збірник його віршів «Неспокій».

 

У 1960 році Тадеуш Ружевич вперше видав п'єсу, і далі став відомий у світі саме як драматург. Наразі в польських і зарубіжних театрах йде безліч постановок за його творами.  Тадеуш Ружевич відомий також тим, що створив власний «драматургічний алфавіт».

 

Зібрання творів письменника складають романи, кілька десятків поетичних збірок і п'єс. Тадеуш Ружевич за життя удостоївся безлічі державних і міжнародних нагород , а також звань доктора декількох університетів у Польщі і члена трьох академій мистецтв у Німеччині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду