Держкомтелерадіо координуватиме інформаційну діяльність та інформаційну безпеку

Держкомтелерадіо координуватиме інформаційну діяльність та інформаційну безпеку

22 Квітня 2014
9767
22 Квітня 2014
16:20

Держкомтелерадіо координуватиме інформаційну діяльність та інформаційну безпеку

9767
Держкомтелерадіо координуватиме інформаційну діяльність та інформаційну безпеку
Держкомтелерадіо координуватиме інформаційну діяльність та інформаційну безпеку

Голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко затвердив заходи щодо виконання рішення «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки». Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Зокрема будуть підготовлені пропозиції щодо створення окремої структури іномовлення на базі ДТРК «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення». Держкомтелерадіо також звернеться до інформагентства «Укрінформ» з проханням надати МЗС пропозиції щодо заснування в одній з європейських столиць Українського прес-центру, який поширюватиме серед зарубіжних медіа оперативну офіційну інформацію про політику української влади і ситуацію в країні.

 

Також Держкомтелерадіо підготує та надасть МЗС свої пропозиції щодо забезпечення культурно-інформаційних центрів у провідних європейських столицях книгами, випущеними за програмою «Українська книга».

 

Відповідно до плану Національна радіокомпанія України (НРКУ) має отримати ліцензії на мовлення для двох мереж в ФМ-діапазоні. Держкомтелерадіо належить звернутись до Мінфіну з пропозицією щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» з урахуванням видатків на придбання НРКУ 13 передавачів СХ-діапазону та передбачити у видатках фінансування трансляції двох мереж СХ-діапазону.

 

Державній науковій установі «Книжкова палата України ім. Івана Федорова» доручено (структурним підрозділам обласних державних адміністрацій з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю рекомендовано) проводити моніторинг матеріалів друкованих ЗМІ з метою встановлення фактів поширення закликів до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму. У разі встановлення зазначених фактів вони мають готувати та подавати звернення до правоохоронних органів для подальшого правого реагування.

 

Крім того Держкомтелерадіо планує звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією проводити відповідний моніторинг серед матеріалів аудіовізуальних ЗМІ.

 

Спільно з Національною спілкою журналістів України (НСЖУ), Українською асоціацією видавців періодичної преси (УАВПП) Держкомтелерадіо звернеться до Мінінфраструктури щодо недопущення підвищення тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою та включення доставки (вручення) друкованих періодичних видань до переліку послуг поштового зв'язку. Також буде підготовлено звернення до Антимонопольного комітету та «Укрпапірпрому» щодо недопущення підвищення цін на папір, поліграфічні послуги та матеріали.

 

Мінекономрозвитку будуть надані пропозиції щодо недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, а також цін на папір, поліграфічні послуги та матеріали.

 

Детальніше з текстом наказу можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо України.

 

Нагадаємо, місяць тому, 27 березня, заступник секретаря РНБОУ Вікторія Сюмар заявила, що Україна збільшує свою інформаційну присутність у світі.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду