На посаду голови Держкіно висунули Дончика, Іллєнка та Коротенка

На посаду голови Держкіно висунули Дончика, Іллєнка та Коротенка

20 Квітня 2014
14614
20 Квітня 2014
14:30

На посаду голови Держкіно висунули Дончика, Іллєнка та Коротенка

14614
Кінодіячі-учасники обговорення висловили пропозицію об`єднати усіх трьох кандидатів чи продовжити конкурс
На посаду голови Держкіно висунули Дончика, Іллєнка та Коротенка
На посаду голови Держкіно висунули Дончика, Іллєнка та Коротенка

У Міністерстві культури 18 квітня обговорили кандидатури на посаду голови Державного агенства з питань кінематографії, а також розглянули їхні програми. Про це на сторінці спільноти «Кінематограф» у Facebook повідомила член Асамблеї діячів культури України Лариса Артюгіна.

 

Серед кандидатів - Андрій Дончик, який є випускником театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, має досвід роботи у кіно і телебаченні.

 

Ще один претендент на посаду голови Держкіно - актор, продюсер, юрист, громадський діяч (ВО «Свобода») Пилип Іллєнко.

 

Також було висунуто економіста й кінорежисера Олега Коротенка.

 


Участь у зустрічі, окрім Лариси Артюгіної та Андрія Дончика, взяли міністр культури Євген Нищук, заступник міністра Олександр Журавчак, голова комітету ВР з питань культури та духовності В'ячеслав Кириленко, заступники Голови Держкіно Сергій Сьомкін та Лідія Клименко, директор кіностудії ім. О. Довженка Олександр Янчук та його заступник Іван Козленко, директор «Укркінохроніки» Наталія Шевчук, керівник «Національної кінематеки України» Данило Вулицький, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, співзасновник Гільдії режисерів України Володимир Тихий, драматург, викладач театрального інституту імені Івана Карпенка-Карого Богдан Жолдак, віце-президент Асоціації продюсерів України Дмитро Колесніков, виконавчий директор Української Кіно-асоціації Ігор Савиченко, художній керівник кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, автор, співзасновник і перший керівник Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Мандрівного фестивалю в регіонах України Геннадій Кофман, кінорежисер Роман Балаян, екс-голова Держкіно Ганна Чміль та голова спостережної ради компанії «Мультиплекс-Холдинг» Антон Пугач.

 

«Спільнота майже однаково підтримала Коротенка та Дончика. Декілька голосів було за Іллєнка», - розповіла пані Артюгіна.

 

Також вона додала, що висловлювалися думки про об`єднання усіх трьох кандидатів чи продовжити конкурс. При цьому В`ячеслав Кириленко наголосив, що з огляду на необхідність реформ, у тому числі, й на законодавчому рівні, з рішенням щодо нового чільника Держкіно потрібно визначитися швидко.

 

Євген Нищук сказав, що врахує думку кіноспільноти, яка, як було видно з обговорення, найбільше підтримала Андрія Дончика.

 

Учасники спільноти «Кінематограф», де опублікована інформація про кандидатів на подаду голови Держкіно й нотатки з їхніх програм, закликали обирати чільника відомства шляхом відкритого публічного процесу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Держкіно Катерина Копилова у кінці лютого подала заяву про звільнення за згодою сторін. Нового голову, як повідомили у прес-службі Держкіно, ще не призначили. Нині обов`язка чільника агентства виконує перший заступник голови Держкіно Сергій Сьомкін.

 

Нагадаємо, на початку березня Асоціація продюсерів України поширила заяву щодо того, що призначення нового голови Держкіно варто проводити лише після прийняття концепції реформування української кіноіндустрії на урядовому рівні.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду