Зубрицький не сказав Шустеру, чому погрожував йому та Доліну

4 Квітня 2014
11487
4 Квітня 2014
21:55

Зубрицький не сказав Шустеру, чому погрожував йому та Доліну

11487
Зубрицький не сказав Шустеру, чому погрожував йому та Доліну

Віктор Зубрицький, якого підозрюють у причетності до скоєння злочинів проти учасників Майдану та в організації замаху на вбивство власниці заводу «Фармак»,  не відповів на запитання автора та ведучого «Шустер live» Савіка Шустера, чому він погрожував йому та редактору ток-шоу Володимиру Доліну.

 

Їхня розмова відбулася 4 квітня в ефірі ток-шоу на Першому національному. Як повідомив Савік Шустер, Віктор Зубрицький сам вирішив зателефонувати до студії.

 

Спілкуючись із ним, Савік Шустер поцікавився у пан Зубрицького, чому той погрожував йому та редактору «Шустер live» Володимиру Доліну. «Ви розмовляли з ним. Ви на перший національний, що контролювався тоді, природно, урядом, поставили фільм про вибухи у Дніпропетровську. Ми цей фільм у нашій програмі обговорили, і все підґрунтя цього фільму в студії було зруйновано. Після цього надійшли погрози», - сказав Савік Шустер.

 

Пан Зубрицький почав доводити, що все було не так. Однак Савік Шустер його зупинив: «Я з вами не з`ясовуватиму стосунки».

 

Віктор Зубрицький не відповів на запитання ведучого, звідки телефонує, мотивуючи це тим, що «його хочуть призначити обвинуваченим у зовсім невідомій» йому справі. Він нагадав, що з моменту бойових дій на Майдані 20 лютого пройшло понад 40 днів. «За цей час ніхто не прислав мені ніякої повістки, ніхто мене не викликав, ніхто мені не зателефонував, ніхто не провів ніякого обшуку», - сказав пан Зубрицький.

При цьому, за його словами, увесь цей час міліції було відомо його місцезнаходження.

 

Пан Зубрицький також розповів, що спрямував у ЗМІ своє звернення обсягом 9 сторінок. При цьому, за його словами, цей текст процитували лише окремі ЗМІ - «Детектор медіа», «Вести», однак не повністю. «Я написав дев`ять сторінок тексту. Я хотів би, щоб громадськість дізналася про те, що я пишу», - сказав Выктор Зубрицький. За його словами, журналісти повідомили йому, що не опублікували його послання через те, що вони бояться.

 

Пан Аваков закликав Віктора Зубрицького зв`язатися зі слідством та дати свідчення. А Савік Шустер сказав: «Приїздіть, давайте свідчення. Ми будемо ретельно стежити, щоб щодо вас не застосовувалося жодного тиску чи репресії».

 

На початку програми було оприлюднено схему, де, як вказав міністр внутрішніх справ, Віктор Зубрицький був помічником екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в дискредитаційній кампанії Євромайдану та координатором «тітушок».

 

Як писала «Детектор медіа», у своєму зверненні для ЗМІ Віктор Зубрицький зазначив, що у оприлюдненій МВС схемі контактів вказані «не всі його контакти». Також він заперечив, що давав вказівки цим людям. Як стверджує пан Зубрицький, єдина достовірна інформація з усього, сказаного міністром Араковим - твердження, що він є керівником медіахолдингу «Контакт».

 

«Детектор медіа» надіслала пану Зубрицькому уточнюючі запитання з проханням назвати медійні продукти, які він створював, та медійні активи, до яких має стосунок. Також ми попросили пана Зубрицького уточнити, чи правда, що він є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, та чи відповідає дійсності інформація МВС про його арешт за підозрою в організації замаху на власницю заводу «Фармак» Філю Жебрівську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду