Шувалов заявив, що СБУ передумала його видворяти з України – СБУ підтвердила

Шувалов заявив, що СБУ передумала його видворяти з України – СБУ підтвердила

1 Квітня 2014
9455
1 Квітня 2014
18:26

Шувалов заявив, що СБУ передумала його видворяти з України – СБУ підтвердила

9455
Шувалов заявив, що СБУ передумала його видворяти з України – СБУ підтвердила
Шувалов заявив, що СБУ передумала його видворяти з України – СБУ підтвердила

Російський політтехнолог Ігор Шувалов, радник колишнього голови Адміністрації президента і співвласника групи «Інтер» Сергія Льовочкіна, заявив, що Служба безпеки України скасувала рішення щодо його примусового видворення з України. Про це повідомляє «ЛігаБізнесІнформ».

 

«СБУ відмовилася від претензій до мене і від рішення про видворення мене з України», - сказав пан Шувалов, відзначивши, що не знає мотивів СБУ.

 

Пан Шувалов повідомив, що зараз він проходить як свідок у прокуратурі в кримінальних справах проти Віктора Януковича.

 

Керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко підтвердила цю інформацію «Детектор медіа». За її словами, рішення щодо пана Шувалова було скасовано в числі інших рішень щодо журналістів і громадських активістів з Росії та Грузії. «Провадження, які велися проти журналістів попередньою владою, припинено, а сфальшовані матеріали знищено в установленому законом порядку», - йшлося в повідомленні СБУ щодо низки діячів, імена яких у відомстві наразі не називають.

 

За даними джерел «Детектор медіа», до СБУ надійшло багато звернень на захист Ігоря Шувалова від телеканалу «Інтер», журналістів, громадських діячів, народних депутатів і політиків.

 

Як відомо, Ігор Шувалов має стосунок до інформаційної політики телеканалу «Інтер», але формально посади не каналі не обіймає.

 

Нагадаємо, 28 березня Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який був зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України. Таке рішення в СБУ обумовили «діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви».

 

Сам Ігор Шувалов заявив про намір 31 березня оскаржити це рішення СБУ та повідомив, що це вже друга за цей рік спроба видворити його з України. На вихідних він отримав повістку Генпрокуратури, в якій його запросили з'явитися до ГПУ як свідка на 10:00 31 березня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду