Мінкульт призначив режисера «Залізної сотні»  головою кіностудії ім. Олександра Довженка

Мінкульт призначив режисера «Залізної сотні» головою кіностудії ім. Олександра Довженка

1 Квітня 2014
10757
1 Квітня 2014
14:19

Мінкульт призначив режисера «Залізної сотні» головою кіностудії ім. Олександра Довженка

10757
Мінкульт призначив режисера «Залізної сотні»  головою кіностудії ім. Олександра Довженка
Мінкульт призначив режисера «Залізної сотні»  головою кіностудії ім. Олександра Довженка

Міністр культури Євген Нищук призначив Олександра Янчука на посаду генерального директора Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка» .  Про це повідомляє прес-служба міністерства.

 

«Кіностудія Довженка - це справжня перлина не лише для Києва чи України, а й для всієї Європи. Саме тому важливо, щоб на посаді керівника кіностудії працювала людина, яка знає та поважає історію, усвідомлює, що цими місцями ступала нога наших видатних геніїв, ба більше - тут творив класик світового кіно Олександр Довженко. Сподіваюсь, що новий керівник буде враховувати думку колективу, але, разом з тим, працюватиме над розумним реформуванням кіностудії та буде залучати інвесторів, творчу молодь і втілюватиме сучасні творчі проекти», - цитує прес-служба свого міністра.

 

Новий керівник кіностудії Олександр Янчук сказав, що не боїться конструктивної критики та здорової конкуренція і готовий вивести українське сучасне кіно на якісно новий рівень, докласти зусиль, аби зробити його популярним.

 

«Для мене велика честь прийняти цю важливу посаду. Але це також - велика відповідальність. У ці непрості часи ми маємо залишатися такими ж одержимими кіно, щоб віра у нього рухала нами уперед. На кіностудії, у цих історичних стінах має буяти життя. Я йду сюди, щоб втілювалось найголовніше - знімалося кіно!», - сказав новопризначений ген директор кіностудії ім. Олександра Довженка.

 

Нового гендиректора кіностудії ім.Олександра Довженка призначено за рішенням Євгена Нищука

 

Олександр Янчук - український режисер, продюсер, сценарист, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України. Народився 29 вересня 1956 у м.Фастів на Київщині.

 

1984 року закінчив КДІТМ ім. І.Карпенка-Карого, працював асистентом режисера на Київській кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка.

 

З 1989 року - один з найактивніших українських режисерів-постановників історичних фільмів з виразним національно-патріотичним акцентом. Зокрема, він є автором стрічок «Голод-33» (1991), «Атентат - осіннє вбивство у Мюнхені» (1995), «Нескорений» (2000), «Залізна сотня» (2004), «Владика Андрей» (2008) про Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду