Цьогорічний ОМКФ пройде скромніше і запроваджує номінацію для акторів українського кіно

Цьогорічний ОМКФ пройде скромніше і запроваджує номінацію для акторів українського кіно

26 Березня 2014
10038
26 Березня 2014
12:57

Цьогорічний ОМКФ пройде скромніше і запроваджує номінацію для акторів українського кіно

10038
Цьогорічний ОМКФ пройде скромніше і запроваджує номінацію для акторів українського кіно
Цьогорічний ОМКФ пройде скромніше і запроваджує номінацію для акторів українського кіно

У 2014 році Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) додасть нову номінацію до Національного конкурсу за кращу акторську роботу, представить нову програму про становлення громадянського суспільства та ретроспективу забутих українських кіношедеврів ХХ століття. Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

 

Президент фестивалю Вікторія Тігіпко зазначає, що у зв'язку із подіями в Україні цьогорічний ОМКФ проходитиме скромніше. «У важкий для всіх і переломний для країни рік команда фестивалю робить все можливе, щоб фестиваль відбувся. Зрозуміло, в нинішніх складних умовах він пройде без зайвого пафосу: ми скоротимо розважальні заходи, введемо скромніший дрес-код на церемоніях відкриття і закриття. Всі зусилля будуть кинуті на те, щоб зберегти міжнародний рівень фестивалю, зробити якісну програму і зберегти імідж глядацького фестивалю» - пояснює пані Тігіпко.

 

Враховуючи недофінансування українських фільмів, організатори ОМКФ вирішили запровадити у Національній програмі нову номінацію «Краща акторська робота».

 

«У 2014 році вся кінематографічна галузь України залишилася без фінансової підтримки з боку держави. Розуміючи, наскільки важливо в сучасних умовах сприяти розвитку національного кінематографу, фестиваль вводить нову номінацію «Краща акторська робота» переможець у якої отримає грошову винагороду у розмірі 10 000 грн.», - йдеться у повідомленні прес-служби.

 

На цьогорічному ОМКФ за кращий фільм у повному метрі режисер отримує статуетку «Золотий Дюк» та грошову винагороду у розмірі 50 000 грн. Приз за кращий короткометражний фільм становить 10 000 грн.

 

До складу журі Національного конкурсу в 2014 році увійдуть грузинський кінорежисер, сценарист і директор Національного кіноцентру Грузії Нана Джанелідзе, директор Стамбульського кінофестивалю Азізі Тан, український кримськотатарський актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв і почесний гість минулого фестивалю, польський кінорежисер Павєл Павліковський.



Одним з членів журі Міжнародного конкурсу стане Сергій Лозниця, український режисер документального та ігрового кіно, призер Каннського кінофестивалю, який отримав нагороду в номінації «Кращий фільм» на третьому ОМКФ в 2012 році.

 

Спеціальною подією фестивалю, пов'язаною з Україною та її історією, стане ретроспектива «Забуті шедеври», до якої увійшли п'ять фільмів Київської та Одеської кіностудій. Організатори ОМКФ звернулися до українських кінознавців з проханням представити свої пропозиції щодо програми ретроспективи. На основі експертних думок було складено фінальну програму з п'яти фільмів, «що відображають основні етапи розвитку українського кінематографа , починаючи від 20 -х до 90 -х років минулого століття», - зазначив програмний директор фестивалю Алік Шпилюк.

 

До програми ретроспективи увійшли: «Два дні » Георгія Стабового,  «Дорогою ціною» Марка Донського,  «Суворий юнак » Абрама Роома, «Нудьги заради» Артура Войтецького та «Дика любов» режисера Віллена Новака.

 

У 2014 році до програми фестивалю будуть також включені фільми про роль громадянського суспільства в Україні та світі. Глядачі фестивалю побачать як міжнародні проекти, так і українські фільми в програмі, яка готується спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Нагадаємо, подати фільми для участі у п'ятому ОМКФ можна до 11 квітня.

 

Програма ОМКФ складається з Міжнародної конкурсної програми та Національної програми, а також позаконкурсних програм («Фестиваль фестивалів», «Тиждень російського кіно», «Гала-прем'єри», «Ретроспективи», «Покази під відкритим небом» і спеціальних подій, затверджених дирекцією кінофестивалю).

 

Як писала «Детектор медіа»,  Денис Іванов, який працював гендиректором ОМКФ з 2010 року, залишив посаду і відходить від операційного управління фестивалем та займатиметься розвитком нових фестивальних і дистрибуторських проектів компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду