Державним телерадіокомпаніям наказано збільшити інформаційне мовлення

Державним телерадіокомпаніям наказано збільшити інформаційне мовлення

25 Березня 2014
10426
25 Березня 2014
14:33

Державним телерадіокомпаніям наказано збільшити інформаційне мовлення

10426
Державним телерадіокомпаніям наказано збільшити інформаційне мовлення
Державним телерадіокомпаніям наказано збільшити інформаційне мовлення

Колегія Держкомтелерадіо України на своєму засіданні 25 березня обговорила результати виконання державного замовлення на виробництво і трансляцію телерадіопрограм у 2013 році та обсяги на поточний рік. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Минулого року державні телерадіоорганізації  повністю виконали держзамовлення на виробництво теле- та радіопрограм. Було вироблено майже 280 тисяч годин програм, з них - 150 тисяч годин телепрограм та 129 тисяч годин радіопрограм. Загальний обсяг трансляції телерадіопрограм, вироблених для державних потреб, склав 524 тисячі годин.

 

У 2014 році передбачається одночасна трансляція телепрограм в аналоговому, цифровому та супутниковому форматах. Планується, що загальний обсяг виробництва складатиме близько 256 тисяч годин телерадіомовлення (майже у рівних долях теле- та радіопрограм). У відповідності до бюджетних асигнувань, обсяги виробництва телерадіопрограм порівняно з 2013 роком скорочено на 8,3%.

 

Члени колегії наголосили, що особливістю підготовки проекту державного замовлення на 2014 рік є якісно нова суспільно-політична ситуація в країні. Враховуючи необхідність нейтралізації інформаційних впливів з боку Російської Федерації, виникла нагальна потреба скорегувати програмне наповнення державних телерадіоорганізацій. Буде збільшено обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм, програм інших жанрів - зменшено. Державним телерадіоорганізаціям рекомендовано своєчасно подати Нацраді з питань телебачення і радіомовлення свої пропозиції щодо змін у відповідних додатках до ліцензій.

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся з офіційним зверненням до керівників телерадіокомпаній та журналістів, у якому просить утриматись канали від показу розважальних, гумористичних програм, особливо російських пригодницьких фільмів, які пропагують російських правоохоронців та війська спеціального призначення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10426
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду