Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України

Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України

21 Березня 2014
10259
21 Березня 2014
14:15

Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України

10259
Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України
Цьогорічний фестиваль «Дні польського кіно» пройде у шести містах України

10 квітня в Україні стартує фестиваль «IX Дні польського кіно в Україні», повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Культурний проект Польського інституту у Києві, мета якого репрезентувати українському глядачеві знакові картини сучасного польського кінематографа, цього разу відкриє  стрічка зі знаменитої вже трилогії видатного польського режисера Анджея Вайди  «Валенса. Людина з надії».

 

Протягом шести днів глядачі у Києві, Одесі, Донецьку, Харкові, Вінниці та Тернополі оцінюватимуть стрічки польських митців у різноманітних жанрах.  Два з фільмів засновані на реальних подіях. Це трилер про боротьбу бізнесу з корумпованою державною машиною «Закрита система» режисера Рішарда Бугайського і реалістична драма «Любов» Славоміра Фабіцького про молоде подружжя з провінції, у життя якого втручається третя сторона.

 

Трагікомічна драмеді «Автоінспекція» Войтека Смажовського розповість про будні варшавських дорожніх служб. Фільм здобув призи Польської Кіноакадемії за кращий сценарій і кращу чоловічу роль.

 

В екранізації детективного бестселера «Поглинання» Яцек Бромський шукає відповіді на питання, чи можна вчинити вбивство в гіпнотичному трансі.

 

До уваги глядачів і ретро-стрічка «Містифікація» Яцека Копровіча, що є альтернативною історією життя знаменитого польського драматурга, філософа, художника і скандаліста Віткаци.

 

У Києві покази «IX Днів польського кіно» пройдуть у кінотеатрі «Жовтень». Крім того у Києві, у кінотеатрі ім. Чапаєва, відбудеться ретроспектива одного з найвизначніших режисерів сучасності, володаря «Оскара» Романа Поланського. Програма включатиме короткометражні стрічки метра та його акторські роботи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду