Асоціація продюсерів звернулася до Турчинова, Яценюка та Ніщука щодо призначення голови Держкіно

Асоціація продюсерів звернулася до Турчинова, Яценюка та Ніщука щодо призначення голови Держкіно

7 Березня 2014
11774
7 Березня 2014
17:56

Асоціація продюсерів звернулася до Турчинова, Яценюка та Ніщука щодо призначення голови Держкіно

11774
Асоціація продюсерів звернулася до Турчинова, Яценюка та Ніщука щодо призначення голови Держкіно
Асоціація продюсерів звернулася до Турчинова, Яценюка та Ніщука щодо призначення голови Держкіно

В Асоціації продюсерів України акцентують на тому, що призначення нового голови Державного агентства України з питань кіно варто проводити лише після прийняття концепції реформування української кіноіндустрії на урядовому рівні. Натомість в АПУ пропонують призначити тимчасово виконуючого обов`язки голови Держкіно, йдеться у зверненні Асоціації до виконуючого обов`язки президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури України Євгена Ніщука.

 

Автори заяви зазначають: «Призначення голови Держкіно зараз без прийняття концепції реформування української кіноіндустрії на рівні Кабінету міністрів України призведе тільки до перерозподілу сфер впливу і фінансових потоків всередині кіногалузі без будь-яких якісних змін для кіноіндустрії в цілому. Рекомендуємо на перехідний період призначити тільки виконуючого обов'язки голови Державного агентства України з питань кіно для реалізації і закінчення вже прийнятих зобов'язань попереднім керівництвом Держкіно».

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», нині окремі групи кінематографістів ведуть кулуарні переговори з представниками нинішньої влади, висуваючи кандидатури на посаду очільника Держкіно.

 

Повний текст звернення Асоціації продюсерів України наводимо нижче:

 

«В.о. президента України,

Голові Верховної Ради України

Турчинову О.В.

Прем'єр-міністру України

Яценюку А.П.

Міністру культури Україн

Ніщуку Є.М.

 

Звернення до вищого керівництва країни

 

В умовах необхідності побудови нової демократичної європейської держави, з метою здійснення головних засад внутрішньої та зовнішньої політики, спрямованої на реалізацію основних закликів Майдану та беззаперечного захисту конституційних прав і свобод громадян України, ми, представники кіногалузі, продюсери, звертаємо Вашу увагу на критичну ситуацію, яка склалась навколо державної політики у сфері кіноіндустрії України.

 

Викликає велику стурбованість насамперед ситуація, коли немає належного громадського впливу, обґрунтування і прозорості у процесі призначення нового голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), що шкодить самому принципу майбутнього реформування кіногалузі й економіки.

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що призначення голови Держкіно зараз без прийняття концепції реформування української кіноіндустрії на рівні Кабінету Міністрів України призведе тільки до перерозподілу сфер впливу і фінансових потоків всередині кіногалузі без будь-яких якісних змін для кіноіндустрії в цілому.

 

Рекомендуємо на перехідний період призначити тільки виконуючого обов'язки голови Державного агентства України з питань кіно для реалізації і закінчення вже прийнятих зобов'язань попереднім керівництвом Держкіно.

 

На перехідний період скликати робочу комісію з реформування кіноіндустрії України з представників громадських кіноорганізацій, Міністерства культури, Міністерства фінансів, Міністерства економіки і європейської інтеграції, Податкової адміністрації України, профільних комітетів Верховної Ради України, вітчизняних і іноземних експертів з реформування кіноіндустрії. Після цього визначити терміни роботи цієї групи і подати через 2-3 місяці концепцію і програму реформування кіноіндустрії України, які будуть прийняті Кабінетом Міністрів України.

 

Після затвердження концепції і програми реформування кіноіндустрії Кабінетом Міністрів України почати пошук фахівця, який очолить Державне агентство України з питань кіно під конкретні задачі.

 

Враховуючи все зазначене, вважаємо нагальним та актуальним на сьогоднішній час привернути Вашу увагу до вирішення окреслених вище питань, а також принципово та кардинально сприяти повній зміні державної політики і принципів прозорості роботи державних інститутів Україні, а також запровадити ефективне заощадження коштів державного бюджету у сферу культури (обмежити чи скасувати видатки, які не впливають на виконання поточних цільових програм, проектів і на роботу Міністерства, відомств і бюджетних закладів культури).

 

Асоціація продюсерів України»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Держкіно Катерина Копилова у кінці лютого подала заяву про звільнення за згодою сторін. Нового голову, як повідомили у прес-службі Держкіно, ще не призначили. Нині обов`язка чільника агентства виконує перший заступник голови Держкіно Сергій Сьомкін.

 

Нині у Держкіно оголосили про проведення другого етапу шостого конкурсного відбору (пітчингів) кінопроектів для формування «Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2014 - 2015 рр.». Конкурс презентацій, під час яких кіновиробники змагатимуться за право отримати державне фінансування, пройде 17, 18 та 19 березня у Будинку кіно

 

Нагадаємо, На створення і дистрибуцію національних фільмів у проекті держбюджету на 2014 рікзаплановано 115 млн 422 тис. грн, що на 31 млн грн менше, ніж минулого року. Розпорядником цих коштів є Держкіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду