«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом

«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом

28 Лютого 2014
10403
28 Лютого 2014
20:23

«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом

10403
«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом
«Укртелеком» втратив зв’язок із Кримом

Національний оператор телекомунікацій ПАТ «Укртелеком», що належить компанії СКМ Ріната Ахметова, втратив технічну можливість забезпечувати зв'язок між півостровом Крим і рештою території України, а також, імовірно, на самому півострові. Це сталося внаслідок захоплення невідомими ввечері 28 лютого декількох вузлів зв'язку в Криму. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті «Укртелекому».

 

В результаті дій невідомих було фізично пошкоджено декілька волоконно-оптичних магістральних кабелів компанії. Як наслідок, на території півострова Крим практично припинено надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, а також доступу до мережі інтернет і мобільного зв'язку «ТриМоб».

 

«Укртелеком» заявляє про те, що послуги зв'язку вкрай необхідні для підтримки життєво важливих систем забезпечення на півострові, включаючи служби екстреної допомоги - медичну, пожежну та інші.

 

Кримські відділення ПАТ «Укртелеком» виступають із закликом утриматися від порушень технологічного циклу і пошкодження обладнання компанії, які використовуються для забезпечення споживачів послугами зв'язку на півострові.

 

Компанія висловлює стурбованість у зв'язку з тим, що відбувається, закликає правоохоронні органи негайно підключиться до врегулювання ситуації.

 

«Фахівці компанії Укртелеком роблять все, від них залежне для нормалізації роботи мережі оператора і якнайшвидшого відновлення фіксованого зв'язку на півострові. Кримське відділення товариства висловлює надію на нормалізацію ситуації на півострові і докладе максимум зусиль для стабілізації роботи мережі та відновлення послуг зв'язку в повному обсязі», - йдеться в повідомленні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду