«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»

«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»

25 Лютого 2014
33825
25 Лютого 2014
13:49

«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»

33825
«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»
«1+1» стурбований спробами повернутися до практики темників – відповідь на закиди «Батьківщини»

Прес-служба партії «Батьківщина» звинуватила канал «1+1» у дискредитації Юлії Тимошенко й заявила, що після звільнення пані Тимошенко розпочалася «брудна, очевидно зрежисована кампанія проти неї». Відповідну заяву прес-служба партії поширила увечері 24 лютого.

 

Приводом до такої реакції прес-служби партії став сюжет «1+1» про «римські канікули» Євгенії Тимошенко. Журналісти ТСН повідомили, що донька Юлії Тимошенко відсвяткувала день народження 20 лютого в найдорожчому готелі Рима під час кривавих подій у Києві.

 

 

 

 

«Сьогодні (24 лютого. - ТК) телеканал "1+1" розмістив сюжет в кращих традиціях часів режиму Януковича для дискредитації Юлії Тимошенко, використовуючи неправдиву інформацію про її доньку Євгенію», - заявили в прес-службі.

 

На думку прес-служби «Батьківщини», методи роботи журналістів «1+1» суперечать принципам чесної журналістики. «В сюжеті немає жодного доказу того, що Євгенія Тимошенко проживала в зазначеному готелі. Відео грубо скомпільовано для створення уяви у телеглядача про таке проживання», - стверджують речники «Батьківщини».

 

За інформацією прес-служби «Батьківщини», в ці дні Євгенія Тимошенко перебувала із заздалегідь спланованим візитом у Римі для численних зустрічей з віце-президентом парламенту Італії Джанні Пітеллою, спікером парламенту Італії Лаурою Болдріні та іншими італійськими політиками з метою обговорення питань негайної імплементації санкцій проти очільників режиму Віктора Януковича.

 

У прес-службі наголосили, що з моменту ув‘язнення Юлії Тимошенко її родина не відзначала жодних свят, включаючи дні народження.

 

У прес-службі «1+1» парирували звинувачення прес-служби «Батьківщини» в аналогічному стилі: «"1+1" глибоко стурбований спробами оточення Юлії Тимошенко повернутися до практики темників в кращих традиціях часів Леоніда Кучми. Саме так ми сприймаємо заяву партії "Батьківщина" щодо сюжету про святкування Євгенії Тимошенко свого Дня народження у Римі під час кривавих подій у Києві».

 

На думку прес-служби «1+1», подібні методи суперечать принципам відкритої та чесної політики. «Партія не надала жодного доказу чи спростування, що Євгенія Тимошенко в день свого народження не перебувала в готелі "Де Руссі", в номері 414 з видом на площу Пьяцца дель Пополо відомою тим, що до ХІХ століття там відбувалися публічні страти», - відповіли на каналі.

 

Коментуючи інформацію партії, що в ці дні Євгенія Тимошенко перебувала в Римі для проведення зустрічей з італійськими політиками, ТСН зазначає: «18-19 лютого Євгенія Тимошенко дійсно могла мати зустрічі з главами італійських органів влади, представниками Святого престолу римо-католицькоі церкви та місцевими дизайнерами одягу. 20 лютого пані Тимошенко могла мати зустріч із чоловіком у фіолетовому светрі, які відбувалися на території готелю "Де Руссі", де пані Тимошенко мешкала. Вона, а також члени родини чоловіка, з яким вона співмешкає, могли мати з італійськими урядовцями святкову вечерю у день народження Євгенії, 20 лютого. 21 лютого Євгенія Тимошенко мала сніданок на території готелю. Люди, з якими вона його проводила, не були схожі на італійських урядовців. Вони голосно говорили російською і були схожими на близьких родичів Артура Чечьоткіна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду