«Ми прийшли подивитися, як можна жити, якщо грабувати»

«Ми прийшли подивитися, як можна жити, якщо грабувати»

22 Лютого 2014
20798
22 Лютого 2014
19:43

«Ми прийшли подивитися, як можна жити, якщо грабувати»

20798
Три з половиною років очікування – і ось журналісти нарешті змогли безперешкодно потрапити до «Межигір’я». Після втечі Віктора Януковича туди пускають на «екскурсію» всіх охочих
«Ми прийшли подивитися, як можна жити, якщо грабувати»
«Ми прийшли подивитися, як можна жити, якщо грабувати»

22 лютого, після того, як 5 канал передав інформацію, що його знімальна група потрапила на територію резиденції Віктора Януковича «Межигір'я» в селі Нові Петрівці, туди відразу поїхали представники майже всіх центральних українських та багатьох іноземних ЗМІ.

 

Об 11:00 під резиденцією скупчилося близько 200 людей, половина з них - журналісти. Самооборона майдану розпорядилася пропускати медійників через окремий вхід, але попросили зачекати, оскільки йде перевірка на замінування. Журналістам довелося чекати близько двох годин.

 

Але врешті-решт усіх пропустили, перед тим попередивши, щоб на території резиденції дотримувалися порядку й чистоти. А саме: не кидали недопалків, пластикових пляшок, папірців, нічого не нівечили, не брали і не лякали звірів.

 

За кілька годин помістя Януковича заполонили тисячі відвідувачів. Найбільше вони хотіли побачити легендарний золотий унітаз, пеньки, по яких стрибав президент, будинок-хонку, вертолітний майданчик і страусів. Навряд чи хтось очікував, що у водоймі будуть знайдені документи, які вже назвали «чорною бухгалтерією Януковича». Тепер журналістам-розслідувачам належить ретельно дослідити цей вилов.

 

Багатьом журналістам було цікаво знайти себе в списку тих людей, яким було заборонено вхід до «Межигір`я», який було виявлено в резиденції Віктора Януковича. У переліку - Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Соня Кошкіна, Сергій Андрушко, Тетяна Чорновол, Олена Притула, Катерина Горчинська, Осман Пашаєв, Роман Недзельський, Вахтанг Кіпіані, Вікторія Сюмар, Богдан Кутєпов, Оксана Романюк, Ганна Грабарська, Світлана Заліщук, Анастасія Станко та інші.

 

Цієї «екскурсії» до «Межигір'я» журналісти чекали три з половиною роки. Ще в червні 2010 року, під час прес-конференції, Віктор Янукович запросив медійників відвідати його резиденцію. Проте цей захід було скасовано, а заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман пояснила представникам ЗМІ, що у Віктора Януковича зустріч з міжнародними експертами. Згодом журналісти традиційно навідувалися під стіни «Межигір'я» в день професійного свята - 6 червня.

 

 

 

 

 

   Журналісти дві години чекали під Межигр'ям

 

 

 

  Журналісти нарешті потрапили на територію резиденції

 
 

Журналіст і ведучий Максим Драбок працював разом з британськими кореспондентами

 

 

 Польський журналіст Пьотр Пеньонжик (в центрі)

 

 

 

Світлана Остапа («Детектор медіа») і Єфрем Лукацький (АР) на фоні будинку-хонки

 

 

 

  Роман Вібрановський (справа) працював з журналістами британського каналу ITN

 

 

 

Фотограф Lb.ua Максим Левін

 

 



Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов

 

 

 

Журналіст газети «Коммерсант-України» Сергій Сидоренко

 

 

 


 Знімальна група каналу «24» стрімить в прямому ефірі

 

 

Знімальна група телеканалу СТБ Євгенія Мотрич і Юрій Долгоручко

 

 

 

 Знімальна група 5 каналу, Євгенія Таганович (справа)

 

 


Стек Грехем Кармайкл, журнал Business New Europe (Великобританія)

 

 

Знімальна група телеканалу ICTV

 

 


 Журналіст кримсько-татарського каналу АТР Осман Пашаєв

 

 


 Автор стріму «Аронець live» Олександр Аронець

 

Фото Світлани Остапи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, Сергій Лівадний
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду