У Європарламенті відкрито фотовиставку про Євромайдан - українці просять про допомогу

У Європарламенті відкрито фотовиставку про Євромайдан - українці просять про допомогу

20 Лютого 2014
9800
20 Лютого 2014
11:10

У Європарламенті відкрито фотовиставку про Євромайдан - українці просять про допомогу

9800
У Європарламенті відкрито фотовиставку про Євромайдан - українці просять про допомогу
У Європарламенті відкрито фотовиставку про Євромайдан - українці просять про допомогу

20 лютого в Європейському парламенті в Брюсселі відкрилась фотовиставка, присвячена українському Євромайдану під назвою «Концерт на Євромайдані: Заморожена надія». Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Співорганізаторами виставки виступили депутати Європарламенту від Польщі Анджей Гржиб та Яцек Протасевіч, а також Національна спілка журналістів України.

 

На виставці представлено 47 фото, зроблених українськими фотожурналістами на початку масових акцій протесту у Києві наприкінці 2013 року.

 

Відкриття фотовиставки в Європарламенті збіглося з новим сплеском насильства в українській столиці. «Готуючи цю виставку, ми не очікували, що якраз сьогодні така жахлива ситуація станеться в Києві та в Україні. Ми дуже стурбовані цією ситуацією, і наша присутність тут - сигнал глибокої солідарності з українцями», - заявив під час церемонії відкриття виставки екс-президент Європарламенту Єжи Бузек.

 

«Кілька днів тому були сигнали про новий початок діалогу. Однак, сьогодні ми, на жаль, почули про нові жорстокості, про загиблих людей, про поранених. Ми передаємо наше глибоке співчуття загиблим та їх рідним», - додав один з організаторів виставки Анджей Гржиб.

 

Від НСЖУ на відкритті були  дніпропетровський бізнесмен і блогер Борис Філатов та Олександр Каменець.

 

Олександр Каменець у своїй промові звернув увагу на необхідність захищати журналістів, як людей, що сприяють поширенню інформації про реальні події. При цьому він нагадав, що за часи політичної кризи велика кількість українських та міжнародних журналістів зазнали нападів та поранень.

 

Борис Філатов розповів присутнім, що через рішення розпочати транслювати «5 канал» на великому екрані торговельного центру Дніпропетровська він був змушений терміново залишити Україну, оскільки готувався його арешт. «Ми просимо вас: давайте перейдемо від слів до справ, ми чекаємо на допомогу», - сказав він.

 

На відкритті виставки був присутній комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле, який висловив глибоке розчарування подіями в Києві. «Я відвідав Україну в останні тижні тричі. І я намагався зробити разом з моїми колегами все, щоб уникнути кровопролиття, щоб забезпечити реалізацію так званого закону про амністію, і щоб політичний процес взяв гору», - заявив пан Фюле.

 

Перед присутніми також виступили співачка Руслана Лижечко та український піаніст Дмитро Суховієнко.

 

Виставка триватиме у приміщенні Європарламенту до 21 лютого.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», міжнародний  Комітет захисту журналістів (КЗЖ, CPJ) глибоко занепокоєний убивством журналіста в Києві та заявляє, що провладні групування нападають на журналістів, які висвітлюють протести в Україні. Про це йдеться в заяві КЗЖ, поширеній увечері 19 лютого.

 

Нагадаємо, представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала 19 лютого українську владу гарантувати безпеку журналістам. Водночас Міжнародна місія журналістської солідарності, що працює в Києві 19-20 лютого, засудила насильство щодо українських журналістів і вимкнення 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду