Янукович збільшив Шевченківську премію вдвічі – Герман обіцяла втричі

Янукович збільшив Шевченківську премію вдвічі – Герман обіцяла втричі

13 Лютого 2014
24736
13 Лютого 2014
17:17

Янукович збільшив Шевченківську премію вдвічі – Герман обіцяла втричі

24736
Янукович збільшив Шевченківську премію вдвічі – Герман обіцяла втричі
Янукович збільшив Шевченківську премію вдвічі – Герман обіцяла втричі

До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка розмір однойменної премії буде збільшено вдвічі. Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

 

У вступному слові на спільному засіданні Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка Віктор Янукович зауважив, що цього року премія буде удвічі більшою, ніж минулого і становитиме 520 тисяч гривень.

 

«З метою гідного вшанування лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка я доручив Уряду збільшити розмір премії», - сказав президент.

 

Нагадаємо, на початку січня народний депутат Ганна Герман заявила журналістам, що  розмір премії буде збільшено втричі. «Я хочу повідомити добру новину. Щойно на засіданні в Кабінеті Міністрів затверджена остаточна сума грошового виміру національної Шевченківської премії, яку, як ви знаєте, Президент доручив збільшити вдвічі. Сьогодні вдалося не вдвічі, а в кілька разів збільшити Шевченківську премію і вона становитиме вже цього року 1 мільйон 300 тисяч гривень», - повідомила пані Герман.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 30 жовтня минулого року Держкомтелерадіо України висунув літературно-мистецькі твори на здобуття Шевченківської премії 2014 року.  За даними Комітету з присудження премії, цього року на розгляд подано 56 робіт за 9 напрямами.

 

За напрямком «Література» на розгляд Комітету з присудження Премії запропоновано книги: «Ішла й озирнулась душа...» Станіслава Конака (видавництво «Астропринт», 2012 р., м.Одеса), «Хрест» Василя Базіва (видавництво «Фоліо», 2011р., м. Харків), «Одкровення» Віталія Бориспольця (видавництво ВЦ «Академія», 2012 р, м. Київ).

 

До номінації «Публіцистика і журналістика» висунуто цикл радіопередач Національної радіокомпанії України «Історія Християнської церкви» авторів Олександра Денисенка, Тараса Аврахова, Романа Коляди (ефір відбувся протягом грудня 2011 року ‑ квітня 2013 року).

 

Як писала «Детектор медіа», у 2012-му році лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка стали Петро Мідянка, Володимир Рутківський у галузі літератури, Тетяна Кара-Васильєва у галузі літературознавство і мистецтвознавство, Віктор Степурко у галузі музичне мистецтво і Анатолій Криволап у галузі образотворче мистецтво.

 

Грошова частина Шевченківської премії становила: 2006 року - 100 тис. грн., 2007 - 130 тис. грн., 2008 - 130 тис. грн., 2009 - 160 тис. грн., 2010 - 130 тис. грн., 2011 - 250 тис. грн., 2012 - 260 тис.грн., 2013 рік - 260 тис.грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду