На майдані Незалежності пройшла акція на підтримку «Дождя» (+ФОТО)

На майдані Незалежності пройшла акція на підтримку «Дождя» (+ФОТО)

9 Лютого 2014
11922
9 Лютого 2014
13:22

На майдані Незалежності пройшла акція на підтримку «Дождя» (+ФОТО)

11922
Така ж акція відбулася й в Дніпропетровську
На майдані Незалежності пройшла акція на підтримку «Дождя» (+ФОТО)
На майдані Незалежності пройшла акція на підтримку «Дождя» (+ФОТО)

У Києві о 13-тій годині  сьогоні, 9 лютого, розпочалася акція на підтримку телеканалу «Дождь». Її учасники з парасолями пройшли євромайданом. Учасники ходи тримали плакати «Телеканал "Дождь", мы с вами!» та рожеві стрічки.

 

Люди з парасолями зібралися біля Головпоштампту, крутили їх і викрикували гасла на підтримку російського телеканалу.

 

Таким чином українські журнаоісти й громадські активісти висловили підтримку російським учасникам флешмобу. Як повідомляла «Детектор медіа», напередодні на Манежній площі в Москві було затримано та доправлено до відділків 43 громадянина. У їх числі - члени «Партії 5 грудня» і «Партії прогресу» (колишнього «Народного альянсу»). Серед затриманих було багато людей літнього віку.

 

Усі вони приєдналися до флешмоба на підтримку телеканалу «Дождь». Учасники акції тримали в руках парасолі. Поліцейські затримували також і громадян, які вдавали, що захищаються від дощу газетами.

 

Під час акції постраждала кореспондентка порталу Slate.fr Наталієя Уварова. Її штовхнули невідомі, внаслідок чого, за її словами, у пані Уварової зламана нога. Журналістка каже,  що не має претензій до поліції, оскільки її штовхнули невідомі. Нині вона перебуває у Боткінській лікарні Москви.

 

Як повідомляють російські ЗМІ, нині майже усіх затриманих відпустили. При цьому до адміністративних протоколів співробітники правоохоронних органів записали, що затримали активістів за протест проти Олімпіади. Активістів це формулювання обурило, бо вони вийшли на Манежну площу з парасолями підтримувати «Дождь».

 

 

 

 

 

 

 

 

Акція на підтримку «Дождя» у хмарному Києві

 

 


Флешмоб із парасольками відбувся й на центральній площі Дніпропетровська

 

Нагадаємо, більшість операторів кабельного та супутникового мовлення у Росії, а також українські оператори, відключили телеканал після скандалу, що розгорівся у зв'язку з трансляцією ним опитування про те, чи варто було врятувати життя сотень тисяч ленінградців, здавши місто нацистським військам.

 

У Санкт-Петербурзі проти телеканалу «Дождь» подали понад 23 позови про відшкодування моральної шкоди.

 

Російські ЗМІ вважають, що «руками громадськості» «Дождь» знищує російська держава.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com, Владислава Синяговського, https://twitter.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду