Редакції комунальних ЗМІ Криму примушують розміщувати заклики «Стоп Майдан»

7 Лютого 2014
9728
7 Лютого 2014
16:28

Редакції комунальних ЗМІ Криму примушують розміщувати заклики «Стоп Майдан»

9728
Редакції комунальних ЗМІ Криму примушують розміщувати заклики «Стоп Майдан»

5 лютого, до редакції комунальних ЗМІ Криму надійшов лист підписаний Республіканським комітетом з інформації АР Крим, у якому комунальним виданням рекомендують розмістити на перших сторінках плашки з написами «Крымчане против анархии и беспорядков! Крым - территория стабильности и согласия», «Остановим экстремизм. Крым за президента», «Нет попыткам государственного переворота. За единство страны». Про це йдеться у листі, який потрапив до «Детектор медіа».

 

У коментарі «Детектор медіа» з цього приводу голова  Комітету Криму з інформації Вадим Волченко сказав, що не розуміє, про який лист іде мова.

 

Проте кореспондент «Детектор медіа» помітив, що на сайті міської газети м. Саки  «Слово города», яка була одним із адресатів листа, вже розміщено таку плашку.  На це пан Волченко зауважив, що така плашка може бути проявом громадської позиції редактора цього ЗМІ, а це централізованою вказівкою Комітету.

 

«Це громадська позиція багатьох редакцій кримських ЗМІ, які розміщуючи таку інформацію і  намагаються зберегти стабільність на території Криму», - заявив пан Волченко.

 

Водночас, у листі, який отримала «Детектор медіа», вказано, що відправником є саме Республіканський комітет з інформації Криму.  Незгодним із вказівкою Комітету щодо розміщення плашки «Стоп Майдан» потрібно звернутись до керівництва у письмовій формі.

 

 

 Очевидно, що голова Комітету обманює

 

«Надсилаємо вам три плашки для розміщення на першій смузі видання. Одну з них просимо вас розмістити в найближчому номері. Решта - у наступних номерах. Просимо вас звернути увагу, що розміщення цих плашок є обов'язковим, вони повинні бути розміщені на першій смузі і займати площу по всій ширині смуги. У разі, якщо у вас є питання з розміщення цієї плашки, просимо їх задавати в електронному листі. Претензії теж висловлюйте письмово, тому що начальство словам не вірить», - йдеться у повідомленні Республіканського комітету по інформації АР Крим.

 


Також з джерел «Детектор медіа» стало відомо, що нещодавно редакторам комунальних кримських газет надсилали вимогу розмістити плашку «Нет оранжевому перевороту». Як вдалось помітити кореспондену «Детектор медіа», на першій сторінці газети «Судакские вести» від 31 січня вийшла така плашка. 

 

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду