Редакція газети «Свобода» заявляє, що «Укрполіграфмедіа» відмовляється друкувати наклад через цензуру

25 Січня 2014
14033
25 Січня 2014
16:20

Редакція газети «Свобода» заявляє, що «Укрполіграфмедіа» відмовляється друкувати наклад через цензуру

14033
Редакція газети «Свобода» заявляє, що «Укрполіграфмедіа» відмовляється друкувати наклад через цензуру

Представники суспільно-політичного видання «Свобода» заявляють, що підприємство «Укрполіграфмедіа» відмовляється друкувати газету. Про це вони дізналися 24 січня, коли намагалися здати номер у друк.

 

«Повідомлення отримали в усній формі, офіційну відмову обіцяли пізніш . На словах було сказано, що зміст номера суперечить чинному законодавству, а також паплюжить честь і гідність державних мужів», - йдеться у повідомленні видання, яке надійшло на e-mail «Детектор медіа».

 

За цією інформацією, редакція нещодавно газета сплатила «Укрполіграфмедіа» за типографські послуги до березня поточного року включно. Також, із посланням на джерела, у «Свободі» заявляють, одним із співвласників підприємства «Укрполіграфмедіа» є бізнесмен Сергій Курченко і «Свобода» - не перше видання, у якого в цій друкарні виникають подібні проблеми.

 

Таку позицію друкарні, з якою вони співпрацюють за посередництва ТОВ «Прайм Принт Лтд», у «Свободі» пов`язують з переслідуванням видання.

 

«Газета "Свобода" заснована в 2000 році. Видання завжди було опозиційним до всіх владі в Україні. Якщо точніше, то газета знаходиться в опозиції до соціально-економічного та політичного устрою країни як такого», - акцентують представники газети. І додають: «Свого часу тираж газети заарештовувався режимом Кучми. Природно, що "Свобода" знаходиться в крайній опозиції до Януковича і його режиму. Крім того, видання було наступником газети "Політика", яку Кучма закрив ще в 1990 -х роках. При Януковичі історія повторюється»

 

У редакції вважають, що «Свобода» потрапила під дію законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня 2013 року, що, зокрема, різко звужують права і свободи ЗМІ.

 

За даними видання, на сході України газету вже давно не поширюють нібито унаслідок «відсутності попиту» , хоча з цього регіону телефонують читачі з проханням надіслати газету.

У Донецьку місцевий суд у 2005 році заборонив поширювати видання на території області, оскільки воно «паплюжить честь, гідність та іншу репутацію відомих персон і правлячої нині партії».

 

«Детектор медіа» не вдалося отримати коментар «Укрполіграфмедіа», оскільки у працівників підприємства сьогодні вихідний. Редакція звернеться до представників друкарні у понеділок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду