«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство

«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство

22 Січня 2014
12619
22 Січня 2014
20:12

«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство

12619
«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство
«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова закликає зупинити насильство

Медіахолдинг Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» закликає зупинити насильство і мирно врегулювати ситуацію в країні шляхом переговорів. Про це йдеться в офіційній заяві холдингу, зробленій після нападу на знімальну групу телеканалу «Донбас» 22 січня в Донецьку, під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану.

 

«Загострення політичної кризи веде до неконтрольованої ескалації насильства в Україні. Конфлікт уже зайшов занадто далеко (або перейшов межу) - в Києві загинули люди. Фізичної небезпеки піддаються всі, в тому числі й журналісти, які ведуть репортажі з місця подій», - заявляє «Медіа Група Україна».

 

«Ми звертаємося до людей різних переконань із закликом зупинити насильство. Мирне врегулювання можливе тільки шляхом переговорів. Всі сторони конфлікту зобов'язані почути один одного і знайти рішення. Нові жертви неприпустимі», - наголошується в заяві.

 

«Потрібен взаємоприйнятний компроміс на основі демократичних цінностей. Серед них - свобода слова, свобода друку, їх ніхто не може ставити під сумнів. Кожен громадянин України має право на інформацію. А значить , журналісти повинні мати можливість для виконання свого професійного обов'язку. І, перш за все, вони повинні бути впевнені, що залишаться живі і здорові. Насильство і журналістика - несумісні», - сказано в заяві.

 

Як писала «Детектор медіа», 22 січня в Донецьку прихильники Партії регіонів перешкоджали журналістам висвітлювати їх мітинг і напад на учасників Євромайдану. «Тітушки» закидали представників ЗМІ снігом із фарбою та яйцями. Також під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану в Донецьку на бульварі Шевченка було скоєно кілька нападів на знімальну групу телеканалу «Донбас».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду