Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол

Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол

25 Грудня 2013
8004
25 Грудня 2013
18:51

Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол

8004
Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол
Посольство США засудило напад на журналістку Тетяну Чорновол

Посольство США оприлюднило заяву, в якій засудило напад на українську журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол. Про це йдеться на сайті посольства.

 

У заяві посольство США вимагає негайного розслідування інциденту та притягнення до відповідальності у цьому кримінальному злочині.

 

«Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України», - йдеться у заяві.

 

В американському дипломатичному представництві висловили стурбованість  тенденцією залякування чи покарання активних учасників Євромайдану.

 

«Ми висловлюємо заклопотаність у зв'язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов'язаний із протестами на Євромайдані», - пишуть дипломати.

 

Посольство називає останні події «неприйнятними порушеннями громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві».

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«Заява Посольства США в Україні стосовно нещодавніх нападів на журналістів та активістів

 

Посольство США з жахом сприйняло новини про побиття журналістки Тетяни Чорновол. Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України. Ми висловлюємо заклопотаність у зв'язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов'язаний із протестами на Євромайдані.

 

Це неприйнятні порушення громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві. Ми закликаємо уряд України запобігти будь-яким подальшим подібним інцидентам, провести чесні і прозорі розслідування всіх нападів, які вже відбулися, забезпечуючи реальні результати, що приведуть до відповідальності не лише виконавців, але й особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч на 25 грудня журналістку і активістку Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом злочину слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Тетяна Чорновол пов'язує побиття із своєю професійною і громадською діяльністю.

 

Серед версій нападу слідство розглядає професійну діяльність та вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8004
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГОСТЬ
3746 дн. тому
Вот беда.... А это часом не та барышня, что в остервенении крушила окна в МОЕЙ КИЕВРАДЕ?!!
киев
3746 дн. тому
когда американцы нашего журналиста убили в ираке столько крику небыло с их стороны
Игорь Киев
3746 дн. тому
Конечно такое жестокое избиение требует наказания. Но непонятно почему по этой "бытовухе" столько политической истерики. Я внимательно посмотрел запись видиорегистратора - однозначно она подрезала машину, то есть создала аварийную ситуацию. В ответ те придурки стали перед ней тормозить и она вместо тормоза нажала на газ и их протаранила. Затем она, совершив это ДТП, попробовала скрыться и далее видна длительная погоня с взаимными таранами и движениями задним ходом. Потом ее машину прижали и запись сразу обрывается - вероятно, что бы не слышали и не видели дальнейшее развитие событий... Совершенно очевидно, что неадекватными были обе стороны.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду