Комітет свободи слова вимагає звільнити директора «Ради» Ігоря Толстих

Комітет свободи слова вимагає звільнити директора «Ради» Ігоря Толстих

20 Грудня 2013
7042
20 Грудня 2013
16:29

Комітет свободи слова вимагає звільнити директора «Ради» Ігоря Толстих

7042
Комітет свободи слова вимагає звільнити директора «Ради» Ігоря Толстих
Комітет свободи слова вимагає звільнити директора «Ради» Ігоря Толстих

Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру керівництву парламентського телеканалу «Рада» та звернувся до голови Верховної Ради з вимогою про звільнення директора каналу Ігоря Толстих (на фото). Про це йдеться на персональному сайті Миколи Томенка.

 

Як повідомив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, реагуючи на звернення журналістів та народних депутатів, Комітет на своєму засіданні 20 грудня розглянув питання про редакційну політику каналу «Рада».

 

Микола Томенко вказав на незбалансованість подачі інформації парламентським каналом «Рада» та представлення практично однієї точки зору влади. Він наголосив, що парламентський телеканал фінансується з державного бюджету платниками податків, а тому мусить об'єктивно і неупереджено показувати ситуацію в Україні, як мінімум, пропорційно до чисельності фракцій, що представлені у парламенті.

 

«Це не канал Партії регіонів і не канал уряду. Це - парламентський телеканал», - наголосив Микола Томенко.

 

За результатами дискусії під час засідання, Комітет прийняв рішення про висловлення недовіри керівництву парламентського телеканалу «Рада». За відповідне рішення голосували: Микола Томенко, Ігор Мірошниченко, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Рустам Раупов, Олександр Абдуллін. Проти проголосувала лише регіонала Олена Бондаренко.

 

Також Комітет підтримав пропозицію Миколи Томенка створити наглядову раду парламентського каналу «Рада», до якої входили би по одному депутату з усіх фракцій та позафракційних, з метою забезпечення об'єктивності, достовірності та неупередженості в діяльності каналу «Рада».

 

Він також поінформував, що на наступний рік уряд пропонує на фінансування каналу «Рада», газети «Голос України» та журналу «Віче» виділити більше як 26 млн грн.

 

«Детектор медіа» звернулась до директора каналу Ігоря Толстих, однак він категорично відмовився від коментарів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7042
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
petroff
3749 дн. тому
я пропоную краще розстріляти... а що, звинувачують канал в тому що державний канал показував офіційні коментарі легитимної (може і не дуже гарної - з цим я згоден!) влади - це дуже мудре звинувачення!!!може це і не дуже класичний приклад - але це теж цензура!!! був би час - могли би ще поговорити про рейдерство... але це не цікаво... цікаво те, що наскільки мені відомо, ніхто з жупналістів не заявив про те, що йому забороняли говорити на ті чи інші теми, і наданий був моніторинг невідомо якої контори, який ще і не відповідає дійсності...
Ой , трэба
3751 дн. тому
І давно!
Телекритик
3751 дн. тому
Томенко вечно будет "нэзгодэн" и "нэзадоволэный". Потому что в противном случае писать было бы нечего
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду